Quantcast

Kaip atšilus orams apsaugoti savo telefoną?

  • Teksto dydis:

Pamažu šylant orams vis daugiau laiko imame leisti lauke. Sportas, piknikai gamtoje ir kelionės – tampa neatsiejama laisvalaikio dalimi. Mėgaudamiesi artėjančiu vasariškai šiltu savaitgaliu nepamirškite pasirūpinti savo telefonų saugumu.

Specialistai įspėja, kad atšilus orui žmonės praranda budrumą ir nepakankamai prižiūri savo išmaniuosius įrenginius.

Evaldas Viselga, mobiliojo ryšio lyderės „Tele2“ telefonų priežiūros centro vadovas, patikina, kad šiltuoju metų laiku padaugėja klientų, kurie kreipiasi dėl gedimų įrenginiui įkritus į vandens telkinį ar birų paplūdimio smėlį. Anot jo, viena pagrindinių klaidų – neatsargus požiūris į išmanųjį.

„Atšilus orams žmonės ima pietauti gryname ore, telefoną numesdami be priežiūros, tiesiog šalia savęs, ant pledo. Taip įrenginys neišvengiamai atsiduria rizikos zonoje ir gali būti apipiltas, prispaustas, pamestas ar kitaip apgadintas“, – šiltuoju metu telefonų savininkų tykančius iššūkius vardino E. Viselga

Būnant lauke ypatingai išauga ir kitų aplinkos veiksnių poveikio tikimybė. „Mobiliesiems gali pakenkti lietus, vandens telkiniai, smėlis, saulė ar ugnis. Atšilus orams, planuodami išvykas ar atostogas, pasirūpinkite ir savo išmaniojo saugumu“, – sakė E. Viselga.

Tad ką reikėtų daryti, kad jūsų mobilieji telefonai po iškylos gamtoje liktų „sveiki“ ir apsaugoti nuo netikėtų ar nelabai malonių nutikimų? Štai keli naudingi Evaldo patarimai, kaip atėjus šiltajam sezonui apsaugoti savo telefoną nuo 3 rizikingiausių veiksnių.

1.  Vanduo – ne visų mobiliųjų draugas

Naujausi išmanieji telefonai dažniausiai yra atsparūs vandeniui. Priklausomai nuo gamintojo, juos panardinus po vandeniu galima laikyti nuo pusės valandos iki valandos. Tačiau šią funkciją turi toli gražu ne visi įrenginiai, tad jei nesate tikras, ar jūsų išmanusis atsparus vandeniui, siūlome neeksperimentuoti.

Jei jūsų telefonas neturi apsaugos nuo vandens, neatsargus braidymas pajūriu ar poilsis plaukiant baidarėmis gali virsti tikra katastrofa jam įkritus į vandenį. Siekdami išvengti tokių nutikimų, pasirūpinkite telefono apsauga nuo vandens, pavyzdžiui, sandariu telefono dėklu, neturinčiu ertmių jungikliams ir mygtukams. Su tokia apsauga galima naudotis telefonu smarkiai lyjant ar esant didelei drėgmei.

Mėgstantys ilgus žygius pėsčiomis ar dviračiais taip pat turėtų savo telefonus apsaugoti nuo gamtos išdaigų. Jei jūsų kelionę užklups smarkus, ilgai nesiliaunantis lietus jam iškils pavojus permirkti. Efektyvi apsauga nuo to – specialūs, tvirto plastiko, sandariai užsisegantys maišeliai. Juos patogu ir pasikabinti ant kaklo, ir įsidėti į kuprinę ar kišenę.

Ekstremalaus ir aktyvaus laisvalaikio gerbėjai, pavyzdžiui, žygių plaustais entuziastai, turėtų rinktis pačio aukščiausio saugumo lygio dėklus. Tai – stabilios konstrukcijos, kietos plastmasės dėklai-maišeliai. Jie apsaugos ne tik nuo smarkaus lietaus, bet ir smūgių ar drėgmės, jei telefonas ilgesniam laikui panirs po vandeniu.

2.  Klastingas priešas – smulkus pajūrio smėlis

Atrodo, kas galėtų nutikti telefonui, kol jūs tįsote ant gulto ar rankšluosčio paplūdimyje? Švelnus, šiltas ir itin birus smėlis yra vienas iš veiksnių, galinčių pakenkti jūsų aparatui. Pliaže laikant įrenginį nesandarioje ir nesaugioje vietoje, smėlio krislų gali patekti ne tik ant telefono, bet ir į jo plyšius. Ypač pavojinga, jei jo patenka į įkrovimo angą. Be to, smėlis yra lyg švitrinis popierius, kuris gali subraižyti ne tik telefono ekraną, bet ir jo kamerą bei galinį korpusą.

Jei nutarėte į paplūdimį pasiimti savo telefoną, reiktų pasirūpinti ir jo saugumu. Pirmiausiai, kad ant ekrano būtų užklijuota apsauginė plėvelė, pagaminta iš grūdinto stiklo, o ne plono plastiko. Žinoma, negalima pamiršti ir kitos telefono pusės. Jos apsaugai puikiai tinka specialus dėklas be ertmių mygtukams ar krovikliui. Nepamirškite – smulkus smėlis gali įbyrėti net ir per mažiausią tarpelį.

3.  Telefonui taip pat reikia „skėčio“ nuo saulės

Šiltuoju sezonu suintensyvėja saulė, tad nepalikite savo išmaniojo saulės kaitroje per ilgai. Saulės kaitroje, įrenginiai įkaista ir tai gali pakenkti baterijai bei gerokai sutrumpinti jų veikimo laiką. Ne išimtis ir kitos telefono mikroschemos.

Atkreipkite dėmesį, ar esant lauke jūsų telefonas „nekepa“ saulės kaitroje, stenkitės laikyti jį pavėsyje ar kažkuo uždengti. Taip pat karštą dieną venkite mobilųjį palikti automobilyje, ypač atviroje ir saulės apšviestoje vietoje. Vasarą patartina užsidėti šviesesnius telefonų dėklus, kad jie atspindėtų šviesą ir sumažintų perkaitimo galimybę.

Būdami namuose nepalikite įrenginio krautis saulės apšviestoje vietoje. Taip pat rekomenduojama įkraunant jį išimti iš apsauginio dėklo ir taip apsaugoti jį nuo perkaitimo.


Šiame straipsnyje: telefonastelefono apsauga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių