Quantcast

Izraelyje aptiktos seniausios šiuolaikinio žmogaus liekanos

  • Teksto dydis:

Tarptautinė antropologų grupė aptiko Izraelio teritorijoje seniausias šiuolaikinio žmogaus (Homo sapiens) liekanas, rastas ne Afrikoje. Tai sakoma penktadienį išplatintame Tel Avivo universiteto spaudos tarnybos pranešime.

Senovės žmogaus žandikaulio su dantimis fragmentus per kasinėjimus Mislijos oloje Karmelio kalno rajone Izraelio šiaurėje rado mokslininkai, vadovaujami Tel Avivo universiteto Antropologijos ir anatomijos katedros profesoriaus Israelio Hershkovitzo.

„Neseniai Mislijos oloje rasto žandikaulio amžius - 177-194 tūkstančiai metų. Radinys leidžia daryti išvadą, kad žmonės rytinėje Viduržemio jūros baseino dalyje apsigyveno 50 tūkstančių metų anksčiau negu manyta iki šiol“, - sakoma pranešime.

Antropologų nuomone, šiuolaikiniai žmonės atsirado Afrikoje prieš maždaug 160-200 tūkstančių metų, ten evoliucionavo ir pradėjo migruoti iš šio žemyno prieš maždaug 100 tūkstančių metų.

Iki šiol seniausios šiuolaikinio žmogaus liekanos, aptiktos už Afrikos ribų, taip pat buvo rastos Izraelio teritorijoje. Jų amžius - 90-120 tūkstančių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip imanoma

kaip imanoma portretas
jono komentara palaikinti? jus ne robotai.....jus kosmonautai

Lietuvis

Lietuvis portretas
Laukiu kada lietuviai pabus ir prades mokytis is zydu,rusu,vokieciu.... Nebijos pasauliui girtis garbinga istorija,pareiksti ,kad sanskrito kalba yra moderni palyginus su baltu kalba,kad musu proteviai nebuvo beprociai kurie meldesi akmeniui,o buvo monoteistai(tikejo vienu dievu). Nereikia isradineti dviracio,zydai irode kad tikejimas,gali buti ir isgalvotas,daro stebuklus- sava kalba,nauja valstybe....

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
Tėtiukai..., babyte..., ..., kaip Jums ten?... o jei aš... pradėjau gaminti į save panašius ir supratau kažką... net nežinau ką?... kaip man dabar pabaigti savo šį gyvenimą?... kaip man sunku... ir aš taip noriu suprasti, kam visa tai reikalinga... kam reikalinga ta beprotiška mokslo ir technologijų plėtra ir augimas prie vis sudėtingesnio, kuris vis labiau pažeidžiamas... tikrai pateisinimas tik tai, kad aš esu robotas kažkieno kažkada užprogramuotas kaupti auksui, kuris kažkam gal reikalingas?... Liūdna man... kodėl mes rungtyniaujame siekiame kažko, kas tik apsunkina mūsų gyvenimą? žudome vieni kitus, siekdami dominavimo, o tuo pačiu siekdami kažko naujo, ko net nesuvokiame... kam visa tai?... negi programa veikia?...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių