Quantcast

Išmanusis vaiko kuprinėje: kaip jį apsaugoti?

  • Teksto dydis:

Artėjant mokslo metams verta susimąstyti ne tik, kokius vadovėlius ar sąsiuvinius pirkti, bet ir kur laikyti savo išmanųjį telefoną. Ekspertai pastebi, kad vaikai įpratę jį tiesiog nešiotis kuprinėje. Tai nieko blogo, tik reikia žinoti, kaip jį apsaugoti, nes įrenginį gali subraižyti smėlis, aštrūs daiktai ar užrašų knygelės su spirale. 

Ekspertai pataria, ką mažiesiems reikėtų nešiotis, o ko nesinešioti kuprinėje su telefonu, norint jį išlaikyti geriausios būklės.

„Prasidėjus mokslo metams, kuprinė vaikams tampa kasdieniu pagalbininku mokykloje. Joje šalia tokių svarbių daiktų kaip sąsiuviniai ar rašiklinė, neabejotinai galima rasti ir telefoną. Tačiau retas susimąsto, kad laikant išmanųjį kuprinėje kai kurie daiktai gali jį apgadinti ar subraižyti. Todėl tėvams reikėtų atlikti namų darbus ir vaikus pamokyti, kaip apsaugoti įrenginį kuprinėje ir kokie priedai gali praversti“, – sako Egidijus Adomkaitis, „Bitė Lietuva“ Išmaniųjų mokyklos ekspertas.

Labiausiai gadina

Užrašinė ar sąsiuvinis su spirale. Užrašų knygeles, vadovėlius ir sąsiuvinius galima rasti kiekvieno moksleivio kuprinėje, bet net ir jie gali pažeisti telefoną. Šie daiktai telefoną gali subraižyti tik tuomet, kai turi spiralę. Jos abu galai paprastai būna gana aštrūs, o bet kokie smailesni daiktai jau gali vizualiai „padailinti“ telefoną. Tokiais atvejais turbūt būtų paprasčiau telefoną laikyti mažesniame skyriuje atskirai nuo tokių daiktų ar kišenėje.

Nesandari vandens gertuvė. „Dažnai pasitaiko ir tokių atvejų, kad kuprinėje laikoma gertuvė nėra visiškai sandari ir iš jos prasiskverbęs vanduo gali patekti į telefoną. Tiesa, nevertėtų jaudintis, jei telefonas yra kelių pastarųjų metų, nes ko gero jis turės „IP67“ ar „IP68“ standartus. Jie užtikrina, kad įrenginys yra gana atsparus smėliui ir dulkėms, taip pat vandeniui iki 1 metro gylio. Kuprinėje – tai labai saugus rodiklis.

Smėlis. Smėlis yra vienas didžiausių telefono priešų. Į vaiko kuprinę jis gali patekti žaidžiant po pamokų, nešvariomis rankomis peržiūrint kuprinės turinį ar nešiojantis futbolo kamuolį. Kuprinėje vykstant nuolatinei trinčiai su telefonu, jo nugarėlė ir ekranas gali susibraižyti, taip pat ši medžiaga labai neparanki įvairioms jungtims kaip ausinių ar įkrovimo lizdas. Smėliui patekus į šias vietas ar mikrofoną, jį gana sunku iškrapštyti ir tenka išrinkinėti įrenginį.

Norint apsisaugoti tereikia reguliariai peržiūrėti ir išvalyti kuprinės turinį, jei jame vis prisikaupia smėlio.

Raktai. Raktai yra ne tik pagrindinė telefonų įbrėžimų priežastis laikant juos kartu kišenėje, bet dažnai ir kuprinėje. Nustebsite, kaip dažnai atrodytų ir neaštriausi raktų antgaliai gali palikti įbrėžimų. Tokiose situacijose sprendimas labai paprastas – laikyti raktus ar išmanųjį telefoną atskirame kuprinės skyriuje ar kišenėje.

Draugaus su telefonu 

Išorinė baterija. Visuomet reiktų įsitikinti, kad vaikas išeina iš namų su visiškai pakrauta baterija, taip galėsite su juo susisiekti bet kuriuo metu. Jei jūsų atžala mėgsta žaidimus ir naršyti internete, tuomet pravers išorinė baterija, taip įrenginys netikėtai neišsikraus. Be abejo, visuomet galima vaikui priminti ir apie energijos taupymo režimą, kuris yra beveik kiekviename išmaniajame telefone.

Išmanusis pakabukas. Vaikai dažnai būna neatidūs ir palieka vertingiausius daiktus klasėje, rūbinėje ar kieme, todėl čia gali praversti išmanus pakabukas. Taip vaikai nepames svarbių daiktų ir žemėlapyje visada galės matyti paskutinę jų buvimo vietą.

Dėklai ir stikliukai ekranui. Patariama įsigyti dėklus ir apsauginius stikliukus telefonams. Jie puikiai apsaugos nuo bet kokių aštresnių daiktų kuprinėje bei netyčinių kritimų. Tiesa, reiktų atkreipti dėmesį, kad jei vaiko kuprinėje vis atsiranda smėlio, dėklas gali būti ir neefektyvus. Dažnai pasitaiko, kad jis tarp įrenginio nugarėlės palieka didesnį tarpą, į kurį patekęs smėlis dar stipriau braižo telefoną. Todėl neveltui sakoma, kad smėlis yra didžiausias telefonų priešas.

Kaip saugiai naudotis telefonu?

Vaikui telefoną nupirkę tėvai raginami atžalas pamokyti, kur laikyti įrenginį ir kada juo naudotis. Išmanųjį būtų geriausia nešiotis vidiniuose kuprinės skyriuose arba drabužio užsegamoje vidinėje kišenėje. Svarbu nesinešioti rankoje ar kelnių galinėse kišenėse, taip galima patraukti įtartinų asmenų dėmesį. Tas pats galioja ir naudojantis telefonu viešumoje – svarbu apsižiūrėti ir įsitikinti, ar yra saugu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių