Quantcast

Inovacijoms skatinti – bendras Lietuvos ir Amerikos apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ambasadorė Lietuvoje Anne Hall pristato naują, 10 tūkst. eurų vertės apdovanojimą, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į bendras Lietuvos ir JAV inovacijas bei skatinti bendradarbiavimą tarp Jungtinių Amerikos Valstijų ir Lietuvos kuriant novatoriškus sprendimus.

Lietuvos-Amerikos Inovacijos Apdovanojimas atiteks individualiems asmenims, Lietuvos organizacijoms, švietimo įstaigoms ar įmonėms sukūrę novatorišką sprendimą bendradarbiaujant su JAV partneriu. Naujojo apdovanojimo steigėjai – Amerikos-Lietuvos verslo taryba, Baltijos-Amerikos laisvės fondas ir Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Vilniuje.

"Mes visi pripažįstame kokią reikšmę ir naudą inovacijos duoda Lietuvos ir Jungtinių Valstijų ekonomikoms“, teigia JAV ambasadorė Lietuvoje. „Taip pat mes norime pasidžiaugti Lietuvos ir Amerikos žmonių kūrybiškumu, rezultatais, kurie pasiekiami dirbant kartu, bendradarbiaujant“.

Inovacijų Apdovanojimas atiteks novatoriškam ir kūrybiškam sprendimui pasiūlytam bet kokioje srityje: tai gali būti tiek verslo ir prekybos sritis, akademinė ar mokslinių tyrimų sritis, medicinos ir sveikatos, aplinkosaugos, energetikos ar švietimo sritis. Paraišką šiam apdovanojimui gali teikti bet kurios srities projektas, demonstruojantis Lietuvos ir JAV partnerystę vystant jį.

Apdovanojimo organizatoriai kviečia visus susidomėjusius teikti paraiškas šiam apdovanojimui iki 2017 m. sausio mėn. 18 d. Pagrindiniai reikalavimai ir vertinimo kriterijai projekto atrankai: projekto novatoriškumas, inovacijos reali ar tikėtina įtaka pokyčiams, ir partnerystė su JAV (individais ar organizacijomis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių