Quantcast

„Hyperloop“ technologiją bus galima išbandyti Vokietijos traukiniuose

  • Teksto dydis:

„Hyperloop“ traukinių idėja keletą metų figūruoja žiniasklaidoje ir dažniausiai ši technologija būdavo siejama su JAV. Tačiau 2017 m. naujovę bus galima išbandyti ir viešuosiuose Vokietijos traukiniuose.

Viena iš dviejų įmonių, siekiančių sukurti traukinius, kurie skrietų 1200 km/h greičiu, „Hyperloop Transport Technologies“, pradėjo bendradarbiauti su Vokietijos traukinių kompanija „Deutsche Bahn“, kad naujovė kitąmet pasiektų traukinius šioje šalyje.

Apskritai ši transporto sistema yra visiškai naujas transportavimo metodas. Idėjos pagrindas – suspaustame ore levituojančios kapsulės. Orą generuoja kapsulėse esantys kompresoriai. Taip sukuriamas mažas slėgis, beveik vakuumas, tad transportas nepatiria oro pasipriešinimo ir kapsulės gali važiuoti iki 1200 kilometrų per valandą greičiu.

Reikėtų pabrėžti, kad Vokietijos traukiniai nelėks su vėjeliu, bet turės praplėstosios realybės langus ir „skaitmeninę ekosistemą“, sujungtą su traukinių įmonės operatoriais.

Ibtimes.co.uk redaktoriai juokauja, kad„skaitmeninė ekosistema“ sunkiai suvokiama, bet „pagerinti“ langai leis keleiviams nenuobodžiauti ilgose kelionėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių