Quantcast

„Google“ organizuotame konkurse – KTU studentų triumfas

  • Teksto dydis:

Programavimo entuziastai varžėsi JAV korporacijos „Google“ organizuotame tarptautiniame renginyje „Google Hash Code“, vykusiame Kauno technologijos universitete (KTU).

Geriausiai konkurse pasirodė KTU Informatikos fakulteto (IF) absolventai, aplenkę 950 programuotojų komandų ir užėmę 55 vietą pasaulyje. Jie taipogi aplenkė konkurentus iš Lietuvos.

„Google Hash Code“ – kelių etapų komandinės programavimo varžybos. Pirmajame jų buvo organizuojami „hub‘ai“ – vietos, į kurias rinkosi vietiniai dalyviai ir sprendė užduotis. Vieną „hub'ą“ organizavo KTU IF, į kurį susirinko per 70 programuotojų. Viso konkurse buvo 467 užduočių sprendimo vietos iš 69 šalių.

Dvigubas skaičius dalyvių

KTU IF renginį inicijavęs doktorantas Mindaugas Vasiljevas džiaugiasi dvigubai išaugusiu dalyvių skaičiumi: „Konkursą organizuojame antrą kartą ir smagu matyti, kad norinčiųjų gretos didėja. Pernai sulaukėme 30 programavimo entuziastų, o šiemet užsiregistravo per 70. Manome, kad studentai pastebėjo, jog tai – dėmesio vertas renginys, nes „Google“ organizatoriai sukuria įdomius ir techniškai sudėtingus uždavinius, atspindinčius realiai sprendžiamas IT problemas.“

Uždaviniui – 4 valandos

Renginio dalyviams buvo pateiktas komandinio programavimo uždavinys, kurio sprendimui jie sugaišo kone  keturias valandas, mat teko nemenkai pasukti galvas, kol jį išsprendė.

„Šiame konkurse būna tik vienas uždavinys, bet jis gana sudėtingas ir greitai jo neišspręsi. Reikia sugalvoti euristinius algoritmus, kurie dar ne visada duoda teisingą sprendinį“, – sakė M. Vasiljevas.

55 vieta pasaulyje

Vilius Pranckaitis, Mindaugas Narušis, Vytautas Naučius ir Gvidas Janušonis, atstovavę KTU studentų komandai pasirodė itin gerai – užėmė 55 vietą pasaulyje.

„Tai geriausias rezultatas iš visų Lietuvos komandų. Į finalą patenka 50 geriausių komandų, tad esame įrašyti į laukiamųjų sąrašą. Tai reiškia, kad jeigu kuri nors komanda negalėtų arba nenorėtų dalyvauti finale, pakvietimas atitektų mums“, – pasakojo doktorantas M. Vasiljevas.

Panašiu formatu organizuojamas finalas balandžio 1 d. vyks „Google“ atstovybėje Paryžiuje.

Prie „Google Hash Code“ konkurso organizavimo prisidėjo ir Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultetas. Daugiau informacijos apie „Google Hash Code“ rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių