Quantcast

„Galaxy S8“: ar tikrai svajonių telefonas?

  • Teksto dydis:

„Samsung Galaxy S8“ supo daugybė gandų. Kodinis naujienos pavadinimas „Dream“ privertė tikėtis daug. Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistai aptaria, ar tikrai turime reikalų su svajonių išmaniuoju telefonu.

Elegantiškas berėmis dizainas

„Samsung“ kompanijos dizaineriai vieni pirmųjų pradėjo eksperimentuoti su lenktais ekranais ir atrodė, kad „Galaxy S7 Edge“ išmaniajame buvo rasta optimali forma. Tačiau panašu, jog dabar ekrano rėmeliams paskelbtas tikras karas: „Samsung Galaxy S8“ išmaniajame gamintojas nusprendė visai jų atsisakyti. Žiūrint į telefoną iš priekio susidaro „plaukiojančio vaizdo“ efekto įspūdis. Žiūrint į ekraną niekas neblaško dėmesio ir galima maksimaliai fokusuotis į jame atvaizduojamą informaciją. Vardan tokio efekto gamintojas atsisakė fizinio „Home“ mygtuko, todėl ekrane pakankamai vietos virtualiems mygtukams, o pirštų atspaudų skaitytuvas persikėlė ant galinio dangtelio ir apsigyveno šalia kameros. Abudu „Samsung Galaxy S8“ pritaikyti naudojimui viena ranka. „Samsung Galaxy S8“ korpuso storis siekia 68,1 mm ir 73,4 mm „Galaxy S8+“ versijos atveju. Taigi naujo flagmano gabaritai pakankamai patogūs net jei esate įpratę naudotis kompaktiškais modeliais. 


Kaip ir priklauso flagmanams, telefono gamybai panaudotos kokybiškos medžiagos: stiklas ir metalas pabrėžia aptakius korpuso kontūrus. „Samsung Galaxy S8“ korpusas yra apsaugotas nuo vandens ir dulkių ir pasižymi IP68 standartu.

Virš „Galaxy S8“ ir „Galaxy S8 Plus“ atsirado akies rainelės skaitytuvas. Dėl sumažinto apatinio rėmelio storio ten neliko vietos „Home“ mygtukui, todėl pirmą kartą „Galaxy S“ serijos istorijoje jį padarė jutiklinį, t.y. „3D Touch“ atlieka jo funkciją, o pirštų atspaudų skaitytuvą perkėlė ant apatinio dangtelio ir išdėstė iš dešinės pusės šalia kameros. Iš kairės pusės tradiciškai yra blokas su blykste ir širdies ritmo jutikliu. Ant apatinės kraštinės išdėstyta universali C tipo USB jungtis, kurios buvo tikėtasi dar praeitų metų modelyje. Čia taip pat yra 3,5 mm garso jungtis.

Nepriekaištingas „Infinity“ ekranas

„Samsung Galaxy S8“ „Infinity“ ekranas atsidūrė pačiame dėmesio centre. Čia gamintojas pritaikė firminę Super AMOLED matricą su įspūdinga įstrižaine. „Galaxy S8“ turi 5,8 col., o „Galaxy S8+“ 6.2 col. įstrižainę. Ekrano ir korpuso santykis čia sudaro: 83.6 proc., tai reiškia, kad ekranas užima praktiškai visą priekinio skydelio dalį ir išmanųjį tikrai galima drąsiai vadinti berėmiu. Ekranas pasižymi 2 960 x 1 440 pikselių raiška ir 570 pikselių colyje tankiu. Vaizdas ekrane labai tikslus ir ryškus. Labai svarbi ekrano ypatybė ta, kad jis pasižymi milžiniškomis ryškumo atsargomis ir yra neblizgus. Taigi saulėtą dieną lauke be sunkumų pamatysite ekrane visą svarbią informaciją. Įrenginio nustatymuose esančių spalvos profilių dėka, spalvų pertekimą galima nustatyti priklausomai nuo savo poreikių.

Nestandartiškas 18,5:9 ekrano formatas lyginant su įprastomis plačiaformatėmis 16:9 proporcijomis atrodo šiek tiek pailgas. Šis sprendimas padėjo išdėstyti ant ekrano virtualius mygtukus ir leidžia naudotis programėlėmis kelių ekrano langų režime. Pavyzdžiui, galima vienu metu susirašinėti su draugais ir kitame ekrano lange žiūrėti filmuką. Daugeliu atveju tokia papildoma ekrano erdvė tikrai praverčia.

„Visada įjungto ekrano“ (angl. Always on Display) funkcija leidžia ekrane atvaizduoti laiką, datą ir svarbius pranešimus net tada, kai jis yra užrakintas. „Galaxy S8“ matome, kad šią funkciją gamintojas patobulino: čia atsirado daugiau valdiklių, o būtiną informaciją galima pasiekti vos keliais prisilietimais. Reikėtų paminėti tai, kad ekranas pasižymi „Corning Gorilla Glass 5“ apsauga.

Varle.lt specialistų teigimu, nepaisant tikrai didelio ekrano, „Samsung Galaxy S8“ gavosi pakankamai kompaktiškas įrenginys. Išmanusis vilioja įspūdingu dizainu be šoninių rėmelių, kur matomas ekrane vaizdas galima sakyti „plaukioja“ rankose. 

Pažangi kamera

Praeitų metų „Galaxy S7“ išgarsėjo pažangiomis kameromis. Naujasis „Samsung“ flagmano modelis tęsia šią tradiciją. „Samsung Galaxy S8“ rasime 12 megapikselių pagrindinę kamerą su optiniu vaizdo stabilizavimu ir „Dual Pixel“ technologija, kuri užtikrina greitą automatinį fokusavimą. 1,4 mikrono fotodiodai ir f/1.7 diafragma leidžia fiksuoti sėkmingus kadrus esant nepalankaus apšvietimo sąlygoms. Kadrai čia gaunasi tikrai kokybiški ir tokie, kokiais pasigirti galėtų toli gražu ne kiekvienas flagmanas.

Aštuonių megapikselių priekinė kamera pirmą kartą „Galaxy“ serijoje gavo išmanų automatinį fokusavimą ir patobulintą jautrumą. Išmanus automatinio fokusavimo režimas leidžia įrenginiui atpažinti veidus, todėl tikrai nesvarbu ar fiksuojate asmenukę ranka, ar naudojatės asmenukės lazda ir bandote nuotraukoje sutalpinti kelis žmones, jų veidai bus tikrai kokybiškai sufokusoti. Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistai pastebėjo, kad su „Galaxy S8“ asmenukės tapo ryškesnės ir tikslesnės, kad ir kokį fotografavimo kampą ar perspektyvą pasirinktumėte. Užfiksavus kadrą bet kurią nuotrauką galima patobulinti integruotų filtrų dėka ar padailinti įvairiais lipdukais.

Kompromisų neturintis našumas

„Samsung Galaxy S8“ naudojamas pats galingiausias ir šiuolaikiškiausias 8 branduolių „Exynos 8895“ procesorius. Procesorius turi keturis 2.3 GHz taktinio dažnio branduolius ir keturis 1.7 GHz taktinio dažnio branduolius. Pasak gamintojo, tai pirmasis pasaulyje mobiliesiems įrenginiams skirtas procesorius, pagamintas pagal 10 nm technologiją, kuri užtikrina net 20 proc. mažesnes energijos sąnaudas. „Samsung Galaxy S8“ viduje rasime 4 GB operatyviosios RAM atminties ir 64 GB vidinės saugyklos. Išmanusis telefonas be problemų susitvarko su visais sudėtingais ir pažangiais žaidimais ir programėlėmis bei demonstruoja maksimalų našumą. Našumo galimybių čia tikrai apstu ir pakaks keliems metams. Esant poreikiui saugyklos talpą galima išplėsti microSD atminties kortelės dėka iki 256 GB.

„Galaxy S8“ turi 3000 mAh talpos bateriją, o jo didesnis brolis „Galaxy S8+“ – 3500 mAh talpos bateriją. Naujojo „Samsung“ flagmano baterijos buvo išbandytos aštuonių pakopų saugumo teste. Aktyviai naudojantis įrenginiu, t.y. itin aktyviai naršant internete, žiūrint vaizdo įrašus, klausantis muzikos, baterija veikia parą. Telefonas pasižymi belaidžio ir greito įkrovimo funkcija, kuri per 15 minučių leidžia pripildyti maždaug trečdalį baterijos.

Reikėtų paminėti ir tai, kad pirmasis serijiniu būdu gaminamas telefonas, kuris palaiko 1 GBPS LTE.

Audiofilams džiugios žinios tos, kad „Galaxy S8“ palaiko aukštos kokybės 32 bitų PCM ir DSD64/128 kūrinio perklausos funkciją. Ši funkcija suteikia garsui dar daugiau detalumo, tikslumo ir gilumo. Taip pat reikėtų pažymėti tai, kad komplektacijoje yra aukštos kokybės „AKG“ gamintojo ausinės. Be patogios ergonomikos ir subalansuoto garso, ausinės užtikrina efektyvią išorinio triukšmo izoliaciją.

Pirmasis išmanusis su Bluetooth 5.0

„Samsung Galaxy S8“ tapo pirmuoju išmaniuoju telefonu, kuris yra aprūpintas naujausiu Bluetooth standartu. Lyginant su ankstesne 4.2 versija, Bluetooth 5 siūlo dvigubai didesnį duomenų perdavimo greitį ir keturis kartus didesnį perdavimo diapazoną. Tačiau įdomiausia tai, kad naujausio Bluetooth standarto dėka, „Galaxy S8“ naudotojas turės galimybę atkurti muziką dviejose bevielių ausinių porose vienu metu. Panašu, kad laikai, kai dalinomės ausinėmis su draugu ir klausėmės muzikos tik su viena ausine, negrįžtamai baigėsi.

Vartotojo sąsaja ir galimybės

„Samsung Galaxy S8“ veikia „Android 7.0“ operacinės sistemos su firmine „Grace UX“ sąsaja pagrindu. Tikrai matyti, jog telefono vartotojo sąsaja naudojimosi patogumo ir paprastumo požiūriais čia yra patobulinta. Pavyzdžiui, galima pastebėti, kad firminių programėlių ikonėlės priklausomai nuo jų naudojimo paskirties yra nuspalvintos skirtingomis spalvomis: žalios – skirtos bendravimui, mėlynos – darbui, oranžinės – pramogoms ir t.t.

Žaidėjams atsirado specialus „Game Launcher“ režimas. Jis pakeičia raišką į Full HD, todėl galima padidinti įrenginio našumą ir užblokuoti nereikalingus pranešimus, kurie blaško žaidimų metu. Taip pat yra specialių režimų, skirtų patogiai vaizdo įrašų peržiūrai ir maksimaliam našumui be didelių energijos sąnaudų.

Išmanieji pagalbininkai

Ilgai sklandę gandai pasitvirtino – „Samsung Galaxy S8“ gavo akies rainelės skaitytuvą. Akies rainelės skaitytuvas naudojamas momentiniam naudotojo indentifikavimui ir telefono atrakinimui. Kai kurios programėlės ir mokėjimai per „Samsung Pay“ palaiko autorizaciją akies rainelės pagrindu.

Viena didžiausių „Samsung Galaxy S8“ naujienų tapo išmanaus „Bixby“ asistento atsiradimas. „Bixby“ dėka išmanųjį telefoną galima valdyti balsu ir nustatyti tokius dalykus, kaip žadintuvas, priminimai ir pan. Reikėtų pažymėti tai, kad „Bixby“ pajėgus atpažinti vaizdų turinį ir tai atveria tokias įdomias galimybes:

* Vietų ir lankomų objektų atpažinimas per kamerą;

* Teksto ir gatvių užrašų vertimas iš užsienio kalbų;

* Produkto, kurį laikote rankose ar nufotografavote paieška internetinėse parduotuvėse;

* Išmanus vizitinių kortelių atpažinimas ir įrašymas kontaktų bazėje.

Tiesa, kol kas „Bixby“ palaiko ne visas kalbas, tačiau laikui bėgant tai taps neabejotinai naudinga funkcija verslininkams ir keliautojams.

Dar viena naujų flagmanų ypatybė – veikimo „desktop“ režime galimybė. Šiam tikslui atsirado specialus priedas, kuris leidžia „Samsung Galaxy S8“ naudotis taip pat kaip kompiuteriu. Tereikia prie išmaniųjų telefonų per specialią „Dex“ doko stotelę prijungti monitorių, klaviatūrą ir pelę.

Pasak specialistų, šiandien išmaniųjų telefonų gamintojams tampa vis sunkiau nustebinti savo įrenginių techninėmis charakteristikomis. Kur kas svarbesni tampa naudojimosi patogumas, funkcijų apgalvojimas ir ypatingos galimybės. Galima teigti, kad „Samsung Galaxy S8“ ir „Galaxy S8+“ atitinka visus šiuos punktus. Telefonai pasižymi įspūdingu ekranu be šoninių rėmelių, turi pakankamai kompaktišką korpusą, kuris nebijo vandens ir dulkių, didelį ir kokybišką ekraną, pasižymi šiuolaikiškiausiu našumu ir turi labai kokybiškas kameras. Taip pat nereikia pamiršti apie bekontakčių mokėjimų galimybę „Samsung Pay“, akies rainelės skaitytuvą ir išmanųjį asistentą „Bixby“. Taigi turime flagmaną ne tik su galingais vidinės konstrukcijos elementais, bet ir lyderiaujančiomis flagmanų galimybėmis. „Samsung Galaxy S8“ tikrai galima vadinti vienu geriausių universalių „Android“ išmaniųjų telefonų, kuris patiks tiek pramogų mėgėjams, tiek verslininkams ir keliautojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas

Vaidas portretas
Aš jau nusipirkau!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių