Quantcast

Dubajuje atidarytas pirmasis pasaulyje 3D spausdintuvu atspausdintas pastatas

  • Teksto dydis:

Dubajuje atidarytas pirmasis pasaulyje biurų pastatas, kurio sudedamosios dalys buvo atspausdintos 3D spausdintuvu, praneša britų spauda.

„Tai pirmasis pasaulyje pastatas, pastatytas naudojant 3D spausdintuvą. Ir tai ne šiaip pastatas – čia įrengti visiškai funkcionalūs biurai ir dirba personalas“, – pareiškė JAE ministrų kabineto reikalų ministras Mohammedas al-Gergawis (Mohamedas al-Gergavis).

Jo teigimu, naudojant 3D spausdintuvus, statybos laiką galima sutrumpinti 50–70 proc., o darbo sąnaudas – 50–80 procentų.

Miesto valdžia pranešė, kad naujasis pastatas buvo pastatytas naudojant milžinišką 3D spausdintuvą ir specialų cemento mišinį, o patikimumo bandymai buvo atlikti Didžiojoje Britanijoje ir Kinijoje.

Vieno aukšto pastato plotas – 250 kvadratinių metrų. Jis buvo pastatytas per vos 17 dienų, o statybos ir darbo sąnaudos siekė vos 140 tūkst. JAV dolerių.

Pastate laikinai įsikurs Dubajaus ateities fondas – šį projektą įgyvendinusi įmonė. Tačiau jau kitąmet jame turėtų būti atidarytas Dubajaus ateities muziejus.

Tuo tarpu M. al-Gergawis taip pat pareiškė, jog pagal Dubajaus planus, iki 2030 metų ketvirtadalis pastatų emyrate bus statomi naudojant 3D spausdintuvus.


Šiame straipsnyje: 3DpastatasDubajustechnologijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių