Quantcast

Didžiausia vagystė: programišiai nušvilpė 1,5 mln. gyventojų duomenis

  • Teksto dydis:

Kompiuteriniai įsilaužėliai pavogė 1,5 mln. Singapūro gyventojų sveikatos istorijos duomenis, bet pagrindinis šios didžiausios šalyje duomenų vagystės taikinys buvo šalies premjeras Lee Hsienas Loongas (Li Sienas Lungas).

Singapūro sveikatos ir informacijos ministerijos pranešė, kad į vyriausybės duomenų bazę buvo įsilaužta per „tyčinę, tikslingą ir gerai suplanuotą“ ataką, „neturinčią precedento“ šalyje.

„Įsilaužėliai konkrečiai ir kelis kartus taikėsi į asmeninę detalią ir ambulatorinę premjero Lee Hsieno Loongo informaciją“, – per spaudos konferenciją sakė sveikatos apsaugos ministras Gan Kimas Yongas (Gan Kimas Jongas).

Pareigūnai atsisakė identifikuoti įsilaužėlius, siekiant užtikrinti „operacijos slaptumą“.

Turtingas, gerai išplėtotą interneto tinklą turintis Singapūras intensyviai skaitmenina vyriausybės duomenų bazes.

Nors šio miesto valstybės karinė ginkluotė yra viena pažangiausių regione, šalies pareigūnai seniai perspėja dėl kibernetinių atakų, kurias gali surengti įvairiausi asmenys – pradedant rūsiuose pasislėpusiais aukštųjų mokyklų studentais, baigiant iki nusikaltėliais ir valstybės lygio subjektais.

2017 metais kompiuteriniai įsilaužėliai įsibrovė į Gynybos ministerijos duomenų bazę ir pavogė maždaug 850 darbuotojų bei karo tarnybą atliekančių žmonių tapatybės kortelių duomenis, įskaitant telefono numerius ir gimimo datas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių