Quantcast

Bulgaras iš naujo išrado dviratį: be sėdynės, su trimis ratais

Du mažyčiai užpakaliniai ratai ir jokios sėdynės – taip atrodo bulgaro Martino Angelovo sumanytas pusdviratis. Anot paties architekto ir dizainerio, ši transporto priemonė sukurta galvojant ne apie komfortą – važiuojant pusdviračiu turi dirbti visas kūnas, o tam, kad jį įvaldytum, reikia praktikos.

„Tai kažkas tarp dviračio ir riedlentės, bet juo važiuojant visai kitoks pojūtis. Visiškai nauja patirtis“, – sako naują transporto priemonę išbandžiusi „Euromaxx“ reporterė Meikė Kriuger. Susipažinti su šio dviračio išradėjais ji nuvyko į Bulgarijos sostinę Sofiją. Kol kas pusdvračiai gaminami tik ten esančiose dirbtuvėse ir išsiuntinėjami po visą pasaulį, daugiausia – į Jungtines Valstijas.

Pusdviratis kainuoja 500 eurų. Jis lengvai susilanksto, o tai itin patogu didelių miestų gyventojams.

Norėjau sukurti kažką panašaus į vienratį, bet kad juo galėtų važiuoti bet kas.

„Man patinka supaprastinti dalykus iki minimumo. Pradėjau nuo dviračio ir galvojau, kaip būtų galima jį minimalizuoti, padaryti kompaktiškesnį ir lengvesnį. Taip mums kilo mintis sukurti stovimą dviratį. Norėjau sukurti kažką panašaus į vienratį, bet kad juo galėtų važiuoti bet kas“, – sako M. Angelovas.

Pirmasis prototipas buvo pagamintas iš didelio priekinio ir vieno mažo užpakalinio ratuko. Vėliau buvo keletas bandymų pridėti du užpakalinius ratukus, tačiau vis trūko stabilumo. Persilaužimas įvyko tada, kai jie prijungė du riedlentės ratukus ir specialią konstrukciją, pagamintą iš aliuminio ir medžio. Užpakaliniai ratai padidėjo ir šiek tiek pastorėjo.

2014-ais metais dizaineriai pasitelkė minios finansavimo modelį ir pirmajam šimtui vienaračių pagaminti surinko per 70  tūkstančių eurų. Kitais metais jie pakartojo sutelktinio finansavimo akciją ir surinko jau 900 tūkstančių eurų 2000 vienaračių. Nuo tada gamyba nebesustoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jooo

Jooo portretas
Ir jį reikėtų padovanoti Ostapenkai,tiktų prie jo dainos.

jee

jee portretas
čia ne dviratism o triratukas, be to jis tikrai nepatogus

Hm

Hm portretas
Žurnalistai!Į pirmą klasę! Jeigu ratai trys tai vadinasi triratis,o dviratis gali būti TIK SU DVIEM RATAIS.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių