Quantcast

Bepiločių orlaivių entuziastus savaitgalį suburs nemokamas Dronų festivalis

  • Teksto dydis:

Jau šį šeštadienį, gegužės 26 d., visi dronų mėgėjai, profesionalai ir entuziastai laukiami Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Skrydžių praktikų bazėje (Kyviškių aerodrome), kur vyks pirmasis Lietuvoje nemokamas Dronų festivalis.

Sparčiai plečiantis bepiločių orlaivių – dronų – panaudojimo galimybėms ir mastams, susidomėjimas jais auga ir Lietuvoje. Dronai aktyviai pasitelkiami žemės ūkio, geodezijos, apsaugos, paieškos ir gelbėjimo, statybų, 3D skanavimo ir virtualios realybės, filmavimo bei fotografavimo technologijų srityse, nuolat ieškoma naujų jų pritaikymo būdų. Šiuo metu pasaulyje testuojamas siuntimas ir net žmonių transportavimas naudojant dronus.

Pasak vieno iš renginio organizatorių, VGTU Antano Gustaičio aviacijos instituto (AGAI) dekano dr. Justo Nugaro, Dronų festivalio metu bus pristatyti bei apžvelgti panašūs projektai bei jų perspektyvos Lietuvoje ir visame pasaulyje. Jis atkreipė dėmesį, kad festivalyje laukiami visi besidomintys, rašoma LRT.lt siųstame pranešime.

„Dronų festivalyje norime sukurti erdvę tobulėti tiek mokiniui, kuris tik pradeda domėtis aviacija, tiek būsimam studentui, norinčiam tapti dronų specialistu, tiek verslininkui, kuris žengia į naują bepiločių orlaivių rinką, ar mokslininkui, kūrėjui kuris siekia išbandyti šios sparčiai tobulėjančios technologijos galimybes. Nenorėjome užsidaryti auditorijoje, todėl kviečiame į aerodromą, kur bus galima prisėsti ant žolės ir grožėtis 140 km/h greičiu lekiančiu lenktyniniu dronu“, – sakė J. Nugaras.

Dronų festivalyje norime sukurti erdvę tobulėti tiek mokiniui, kuris tik pradeda domėtis aviacija, tiek būsimam studentui.

Anot vieno iš renginio organizatorių, filmavimo su dronais specialisto Domanto Kanclerio, Lietuvoje bepiločių orlaivių vis daugėja, tačiau daugelis pilotų nėra tinkamai edukuojami, todėl ne visi supranta, jog tai nėra tik skraidanti kamera. „Bepilotis orlaivis yra oro erdvės dalyvis ir pilotas turi žiūrėti į savo veiklą atsakingai. Mūsų renginio tikslas tai priminti tiek patyrusiems pilotams, tiek pradedantiesiems, taip pat, pristatyti dronų galimybes, skirtingus naudojimo būdus bei papasakoti apie lietuvių pilotų vykdomus projektus“, – pasakojo D. Kancleris.

Pasak organizatorių, renginyje sau įdomią veiklą ras kiekvienas – profesionalai varžysis greičio ir tikslumo rungtyse, galės dalyvauti paskaitose bei diskusijose, naujokai turės galimybę išmėginti bepilotį orlaivį ir paskraidinti jį patys, o patyrusiems pilotams bus suteikta išskirtinė proga išsilaikyti bepiločio orlaivio licenciją bei pateikti savo droną specialistų techninei apžiūrai.

Dronų festivalyje bus galima daugiau sužinoti ir apie nuo rugsėjo startuojančią naują VGTU AGAI Avionikos bakalauro studijų Bepiločių orlaivių inžinerijos specializaciją.

Festivalis vyks jau daugiau nei 70 metų skaičiuojančiame aerodrome, kuriame bus galima pamatyti ir lėktuvų ekspoziciją. Daugiau informacijos čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių