Quantcast

Ateitis jau čia: sukurtas robotas, gebantis matyti, mąstyti ir net jausti

  • Teksto dydis:

Susipažinkite – tai R1, galbūt būsimas jūsų pagalbininkas buityje. Tikimasi, kad tokie robotai ateityje atsiras kiekvienuose namuose ir taps žmonių pagalbininkais dirbant kasdienius darbus.

Naujausia roboto humanoido versija sukurta Italijos technologijų institute. 20 žmonių komanda – mokslininkai, inžinieriai ir technikai – jį kūrė net 16 mėnesių.

Teigiama, kad R1 yra pigesnis roboto humanoido iCub variantas. Pastarasis kainuoja apie ketvirtadalį milijono eurų. iCub – robotas, gebantis kartoti žmogaus veiksmus, mokytis ir mąstyti. Tokiais robotais jau naudojasi kai kurie pasaulio universitetai.

R1 nenusileis savo pirmtakui. Teigiama, kad jis taip pat galės mokytis per patirtį, be programuotojų įsikišimo. Pavyzdžiui, robotą net galima išmokyti, kas yra kamuolys. Vėliau jis šį daiktą ir atpažins kaip kamuolį. Sutikdamas naują žmogų, jis išanalizuoja jo veidą padarydamas keletą nuotraukų, o kitąkart sutikdamas jį jau atpažįsta.

Naujasis žmogiškasis robotas yra metro ir 25 centimetrų ūgio, jis sveria 50 kilogramų. Jis pagamintas ir plastiko ir anglies pluošto, taigi yra kur kas lengvesnis nei iCub, kuris pagamintas daugiausiai iš metalo.

R1 gali pakelti iki pusantro kilogramo sveriančius daiktus. Be to, roboto rankos geba jausti prisilietimą. Sensoriai jam padeda geriau orientuotis erdvėje, nes robotas jaučia savo gabaritus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas Zubinas-Tęsėjas

Romas  Zubinas-Tęsėjas portretas
Čandraguptos kolona iš grynos geležies prie Indijos sostinės Dėli!? Antikiteiros mechanizmas, rastas prie Šiaurinio Kretos salos kranto?! Jukatano pusiasalyje Palenkės valdovo antkapinė plokštė su pasirengusio skrydžiui, pilnoje aprangoje, kosmonauto bareljefu?! Mus pasiekę kiti Pasaulio stebūklai?! Šuimerų "Karalių sąrašas", kuriame 500 000 metų gamtos stebėjimo duomenys?! Ar ne gana šių, mūsų protėviais mums paliktų PASAULIO STEBUKLŲ, kuriems mažiausiai per 50 000 metų, kad dar kartą įsitikintume, kad ne tuo kelių pasaulio mokslininkai eina?! Reikia jiems ne nesąmonėmis užsiimti, bet stengtis pažinti praeitį ir, kas svarbiausia, įminti - kodėl, nežiūrint į tokius aukštus technologinius bei kultūrinius pasiekimus, kas, maždaug, 50 000 metų, nuo Žemės paviršiaus dingsta civilizacija! Beje, jau tai yra žinoma,tačiau mokslininkai kažkuo delsia ir neskuba susipažinti su mūsų civilizacijos likimu!!!

Klausimas

Klausimas portretas
Ar jis galės, pats imti kaip Masiulis (bent po 106 000€) ir po apklausos eiti į viešumą, su Gentvilu kavos atsigėręs?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių