Quantcast

Ar žinote, kam reikalingos ausinių apačioje esančios ertmės?

  • Teksto dydis:

Tikriausiai atkreipėte dėmesį, kad originalios „Apple“ ir nemaža dalis kitų gamintojų ausinių apatinėje korpuso dalyje turi papildomas ertmes. Jose tikrai slepiasi ne mikrofonas, kaip daugelis kažkodėl galvoja, ir juo labiau įtaisytos ne dėl grožio. Taigi, kam tos ertmės?

Priežastis gana paprasta. Viskas vardan garso kokybės. Grojant muzikai ausinėse elektrinius signalus garso bangomis verčiantis garsiakalbis per popierinį kūgį nuolatos virpina orą.

Kadangi ausinės visu pagrindu įstatomos į ausį, oras nebegali laisvai judėti, todėl ausies kanale susidaro slėgis, kuris apsunkina paties garsiakalbio virpėjimą. Nuo to prastėja garso kokybė. Tai ypatingai juntama klausant įrašus, kuriuose daug žemų dažnių arba klausant akustinių instrumentų muziką.

Šią problemą ausinių gamintojai išsprendė labai paprastai. Kiekvienos ausinės apatinėje dalyje jie numatė vieną ar dvi pailgas ertmes, kurios skirtos ne kam kitam, kaip tik laisvam oro judėjimui. Pro ertmes įeinantis ir išeinantis oras neleidžia susidaryti slėgiui, taigi, netrikdo ir garsiakalbio virpėjimo.


Šiame straipsnyje: ausinėsGarsasgarsiakalbis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių