Quantcast

Ar „Microsoft“ neiškeis„ Windows Phone“ į „Android“?

  • Teksto dydis:

Informuoti šaltiniai, kuriuos cituoja britų puslapis "The Inquirer", teigia, kad kompanija "Microsoft" ketina dar kartą apsvarstyti savo politiką dėl operacinės sistemos "Windows" plėtros mobilių įrenginių rinkoje.

Šiuo metu populiariausia išmaniųjų telefonų operacine sistema yra "Android", kuri 2014 m. užėmė apie 81,5% visų mobilių įrenginių rinkos. Antroje vietoje liko iOS su 14,8%, tuo tarpu "Windows Phone" tenkinosi vos 2,7%.

Pranešama, kad "Microsoft" svarsto galimybę daugiau aktyviau plėtoti savo produktus, kurie būtų diegiami "Android" platformoje. Pavyzdžiui, neseniai buvo išleista "Android" telefonams skirta "Office" versija, o taip pat priimtas sprendimas išleisti šiai OS skirtą asmeninio asistento "Cortana" versiją.

Dar daugiau, sklando gandai, kad "Microsoft" gali pabandyti išleisti firminių telefonų su operacine sistema "Android". Tokią informaciją pateikė "Twitter" vartotojas MSNerd, kuris tikina, kad apie tokią galimybę kalba "Microsoft" prezidentas Satya Nadella bei kiti aukšto lygio pareigūnai.

Tačiau panašu, kad tai gali nutikti dar negreitai, kadangi dar šiemet pasirodys "Windows 10 Mobile", su kuria bandoma užkariauti ne tik paprastų vartotojų, tačiau ir verslo segmento atstovų širdis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių