Quantcast

Analitikai: „Microsoft“ laukia didelės netektys

  • Teksto dydis:

Kol „Microsoft“ ruošiasi išleisti operacinę sistemą „Windows 10 Mobile“ ir keletą naujų išmaniųjų telefonų – flagmanų, kompanijai gali tekti nurašyti nemažas sumas dėl nepasiteisinusių sandorių.

Iki 2018 m. „Microsoft“ planavo užimti apie 15 proc. išmaniųjų telefonų rinkos, o tam reikalingas milžiniškas „Lumia“ telefonų pardavimų augimas. Vis tik per paskutinius metus kompanijos rinkos dalis tik krito ir dabar tėra vos 3 procentai.

JAV Vertybinių popierių ir biržų komisijai (SEC) pateikti dokumentai rodo, kad didelės konkurencijos sąlygomis didėja tikimybė, kad ankstesnės „Microsoft“ prognozės neišsipildys.

Jei pelnas iš „Lumia“ išmaniųjų telefonų pardavimų smarkiai neišaugs, kompanijai teks nurašyti dalį iš daugiau nei 7 mlrd. dolerių, kurie buvo sumokėti už „Nokia“ mobilių įrenginių padalinio įsigijimą.

Kompanijai „Microsoft“ tai būtų ne pirmas toks nurašymas. Prieš trejus metus buvo nurašyt 6,4 mlrd. dolerių, kurie buvo sumokėti už firmą „aQuantive“, o prieš metus – 1 mlrd. dolerių dėl nuostolingų planšetinių kompiuterių „Surface“.

Dokumentai byloja, kad 2015 finansinių metų III ketvirtyje „Microsoft“ padalinys „Phone Hardware“ nepasiekė užsibrėžtų uždavinių dėl telefonų pardavimų apimčių ir pajamų, o pelnas buvo mažesnis, nei tikėtasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių