Quantcast

10 keisčiausių ir įdomiausių įrenginių IFA 2018 parodoje

  • Teksto dydis:

Berlyne pasibaigė visą savaitę vykusi didžiausia kasmetinė technologijų paroda IFA 2018. Tokio tipo renginiai įdomūs ne tik flagmanų naujienomis ar atnaujintomis nešiojamų kompiuterių serijomis, bet taip pat neįprastais įrenginiais ir technologijų sprendimais, kuriuos siūlo žinomi gamintojai bei nedidelės startuolių kompanijos.

Varle.lt specialistai į IFA keliauja kasmet. Štai TOP 10 keisčiausių Varle.lt specialistų pamatytų įrenginių IFA 2018 parodoje.

    1. Interaktyvūs gyvūnų draugai-robotai

Prancūzų startuolio „CamToy“ sukurtas „Laika“ įrenginys yra interaktyvus šunų draugas. Išoriškai įrenginys atrodo kaip nedidelę statinę primenantis robotas su ratukais. Naudotojas jį valdo išmanaus telefono ir interneto dėka per specialią programėlę. Integruotos kameros dėka programėlė leidžia stebėti savo šunį ir kalbėtis su augintiniu per garsiakalbius. „Laika“ turi maistui skirtą konteinerį, kurį galima atidaryti nuotoliniu būdu.

Kitas labai panašus į „Laika“ įrenginys, kurį IFA 2018 parodoje pamatė Varle.lt specialistai, buvo „VARRAM“ gyvūnų draugas-robotas, kuris neleidžia šuniukui liūdėti, kai šeimininkų nėra namie, siūlo jam fizinio aktyvumo programas ir po jų išmeta iš konteinerio maistą. Šis įrenginys su šuniuku gali žaisti maksimaliai 10 val. vieno įkrovimo metu, o valdomas yra tiek mobilios programėlės (nuotoliniu būdu) dėka, tiek iš anksto užprogramuotas.

   „CamToy“ nuotr.

2. Sauskelnių jutiklis

„Opro9 SmartDiaper“ – tvirtinamas prie sauskelnių jutiklis, kuris analizuoja temperatūrą ir drėgmę jų viduje. Kai kūdikis pripildo sauskelnes, jutiklis akimirksniu tai pastebi ir siunčia pranešimą į tėvų telefoną. Pasak gamintojo, šis produktas leidžia tėvams išvengti nereikalingų sauskelnių tikrinimų „klaidingų aliarmų“ atvejais.

 

    3. Miego kokybę gerinančios ausinės-juosta ant galvos

IFA 2018 parodoje „Philips“ produktų zonoje Varle.lt specialistų dėmesį patraukė visai neišmaniai atrodantis „Philips SmartSleep“ produktas. Tai minkšta juosta-ausinės ant galvos. Šio produkto paskirtis – padėti žmonėms miegoti. Ši „Philips“ juosta ant galvos yra aprūpinta jutikliais, kurie gilaus miego fazių metu pagauna delta bangas. Tada šios ausinės-juosta pradeda skleisti savo didelės amplitudės bangas su tokiu pat dažniu ir tokiu būdu sustiprinant miego gylį. Nors šio produkto prekyboje dar nėra, gamintojas teigia, kad dėl „SmartSleep“ ženkliai pagerės miego kokybė. Kalbant paprastai, su šiuo produktu žmogus turėtų išsimiegoti geriau per trumpesnį laiką.

    4. „LG“ robotų armija

Pasak Varle.lt specialistų, IFA 2018 parodoje „LG“ robotų armijos tiesiog negalima buvo nepastebėti. Savo zonoje gamintojas išrikiavo visą eilę įvairių „CLOi“ serijos robotų:

    • Žmogaus kūnui pritaikytą robotą-egzoskeletą „SuitBot“, skirtą žmogaus kojų sustiprinimui;

    • Robotą-valytoją „CleanBot“, sukurtą didelėms patalpoms;

  • Robotą-nešiką „PorterBot“, kuris gali palydėti viešbučio svečius iki jų kambarių ir nunešti jų daiktus; 

  • Robotą-padavėją „ServeBot“, siūlantį gėrimus ir maistą viešbučio ar oro uosto poilsio zonoje; 

   • Išmanų maisto produktų vežimėlį su integruotu brūkšninių kodų skaitytuvu „CartBot“, kuris seka paskui pirkėją parduotuvėje; 

    • Robotą-padėjėją „GuideBot“, kuriam oro uoste galima parodyti savo bilietą tam, kas jis palydėtų jus prie išėjimo; 

    • „CLOi Home“ – išmanią kolonėlę, skirtą išmanių namų valdymui pasitelkiant balso komandas.

    5. Kvapų žadintuvas

Maloniai pabusti ryte daugumai žmonių yra tikrai sudėtingas dalykas. „Bescent“ gamintojas nusprendė padaryti rytą maksimaliai maloniu ir atsivežė į IFA 2018 išmanų žadintuvą „Sensorwake Trio“. Daugelis jau įprato pabusti su melodijos ar muzikos garsais, kurie dažnai be susierzinimo daugiau nekelia jokių kitų jausmų. „Bescent“ gamintojo produktas siekia sušvelninti pabudimo procesą šviesa ir kvapais. Nustatytu laiku šis žadintuvas paleidžia ne tik energingą melodiją, bet taip pat pradeda mirksėti ir skleidžia malonius kvapus. Gamintojas siūlo kapsules su įvairiais aromatais: kavos, rožių, apelsinų, mėtų, pušų ir kitų.

    6. Žaidėjų tronas

Rinkoje egzistuoja daugybė žaidimų kėdžių, tačiau panašu, kad šiame segmente atsirado tikro karaliaus tronas: „Acer Predator Thronos“. Tai milžiniška apie 1,5 aukščio ir 220 kg svorio konstrukcija su didžiuliu pagrindu. Sėdėdamas čia žaidėjas yra tarsi tikrame kokone, o jį supa iki trijų 27 col. monitorių. Varle.lt kompiuterinės technikos specialistų manymu, su tokia konstrukcija nereikės ir jokių virtualios realybės akinių. 

    7. Šaldytuvo kamera

„Smarter FridgeCam“ kamera įrengiama šaldytuvo viduje. Ji fotografuoja šaldytuvo turinį ir siunčia nuotrauką į naudotojo telefoną. Tokiu būdu būnant parduotuvėje nebereikia sukti galvos ir prisiminti, ką reikia nupirkti vakarienei ar pusryčiams. Naudotojas tiesiog turi galimybę nuotoliniu būdu stebėti savo šaldytuvą ir visada žino, ko tiksliai ten trūksta.

    8. Išmani galvos juosta nuo streso

Sugadino nuotaiką viršininkas? Augintinis sugraužė naujo įkroviklio laidą? Apima nerimas dėl artėjančios sesijos? Atsipalaiduoti padės išmani galvos juosta nuo streso „SilentMode“. Uždedama ant akių ir juosianti galvą juosta analizuoja streso lygį ir skambant ramiai muzikai masažuoja veidą. Kainuoja ne visus 200 eurų. Varle.lt specialistai spėja, kad dėvima išmani elektronika dar ilgai bus neišsemiama tema.

    9. Miego robotas

Apsilankę IFA 2018 parodoje Varle.lt specialistai pastebi, kad robotai yra vis populiarėjanti tendencija visose srityse, į kurias bando skverbtis technologijos. „Somnox“ yra nedidelis, pupelės formos minkštas robotas-pagalvė. Vienintelė jo paskirtis yra padėti žmogui greičiau užmigti. Naudotojui tiesiog reikia paimti šį robotą su savimi į lovą, kur jis išsiplečia ir susitraukia imituodamas miegančiojo asmens kvėpavimą. Savo veikimo metu robotas gali groti ramią muziką, skleisti lietaus ar murksiančios katės garsus.

    10. „Lovebox“ – meilė dėžutėje?

Vis daugiau gamintojų bando įtikinti mus rodyti meilę šiuolaikiškais ir netipiniais būdais. Juk „Apple Watch“ įrenginiuose turime „Digital Touch“ funkciją, t.y. širdies plakimo ar piešinių išsiuntimą į antrosios pusės telefoną ar išmanųjį laikrodį. IFA 2018 parodoje užmatytas „Lovebox“ į šią temą pažvelgė kiek kitaip ir sukūrė dėžutę su paslėptu viduje ekranu, atvaizduojančiu žinutes, išsiunčiamas per specialią programėlę. Kiekvieną kartą, kai gauname tokią žinutę, dėžutėje esanti širdutė pradeda suktis ir tokiu būdu praneša apie „laukiantį laiškutį“. Toks stebuklas kainuoja 99 eurus. Ar vertas savo kainos? Klausimas labai individualus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių