Quantcast

Zimbabvės parkas patvirtino: liūtas Jericho tebėra gyvas

  • Teksto dydis:

Zimbabvės laukinės gyvūnijos apsaugos pareigūnai sekmadienį paneigė gandus, kad liūtas, vardu Jericho (Džerikas), buvo nužudytas po praeitą mėnesį pasipiktinimą pasaulyje įžiebusio incidento, kai amerikietis trofėjų medžiotojas paklojo tos pašios liūtų šeimos vadą Cecilį (Sesilį).

„Liūtas, žinomas kaip Jericho, tebėra gyvas ir yra stebimas Brento Stapeliaso iš Liūtų tyrimų projekto“, – sakoma Zimbabvės parkų ir laukinės gyvūnijos priežiūros valdybos pranešime.

„Taip pat svarbu pažymėti, kad Jericho yra Cecilio „koalicijos partneris“, o ne kraujo ryšiais susijęs giminaitis“, – pridūrė tarnyba.

Aplinkosaugos organizacija „Zimbabwe Conservation Task Force“ (ZCTF) šeštadienį pranešė, kad buvo „informuota“ apie Jericho, kuris buvo įvardytas kaip Cecilio brolis, žūtį.

Tas pranešimas, kurį greitai išplatino pasaulinė žiniasklaida, sukėlė naują įtūžio pliūpsnį tarp gyvūnų mylėtojų, pasipiktinusių po to, kai Minesotoje gyvenantis dantų gydytojas Walteris Palmeris (Volteris Palmeris) sumedžiojo žinomiausią Zimbabvėje liūtą, pagarsėjusį savo juodais karčiais, šalia Hvangės parko.

Tačiau to parko paramos fondas „Friends of Hwange Trust“ paragino visuomenę atsargiai vertinti pranešimus apie Jericho, sakydamas, kad paskelbta informacija „atrodo esanti neteisinga“.

Turtingas trofėjų medžiotojas W.Palmeris pašovė Cecilį iš lanko paleista strėle per medžioklę, už kurią jis sumokėjo 55 tūkst. JAV dolerių (50,2 tūkst. eurų).

Jo vedlys medžiotojas profesionalas Theo Bronkhorstas (Teo Bronkhorstas) neigė pranešimus, esą jie po to šūvio 40 val. sekė sužeisto žvėries pėdsakais ir pribaigė jį šautuvo šūviu. Pasak jo, liūtą jie surado kitą dieną anksti ryte ir pribaigė jį šūviu iš arbaleto.

Th.Bronkhorstas taip pat griežtai neigė, kad medžiotojai išviliojo tą žvėrį iš Hvangės parko, kuriame bet kokia medžioklė draudžiama.

W.Palmeris, dėl kurio veiksmų tyrimą pradėjo JAV vyriausybė, atsiprašė dėl Cecilio žūties ir tvirtino, kad buvo suklaidintas Th.Bronkhorsto.

Tačiau Th.Bronkhorstas penktadienį sakė naujienų agentūrai AFP, kad jie „nušovė seną liūtą, kuris, kaip maniau, buvo jau nebe reprodukcinio amžiaus. ... Nemanau, jog padariau kažką ne taip.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių