Quantcast

Primena neliesti gyvūnų jauniklių

Gamtosaugininkai primena, kad radus paukščių ar žvėrių jauniklį, nereikia jo liesti, jog ant kailio ar plunksnų likęs žmogaus kvapas neatbaidytų tėvų. Specialistai sako, kad gyvūnus iš gamtos imti galima tik tuomet, kai jie serga ar yra sužeisti.

Aplinkos ministerija įspėja, kad įstatymai draudžia pasiimti laukinių gyvūnų jauniklius. Anot specialistų, šie labai retai lieka našlaičiais ir dažniausiai pievoje ar miške rastas kiškio, stirnos, briedžio ar kitas jauniklis iš tiesų būna ne vienas. Mat pajutusi artėjantį žmogų, patelė trumpam pasitraukia. O maži paukščių jaunikliai dar nemoka gerai skraidyti, todėl palikę lizdą slepiasi žolėje ar tarp šakų ir laukia su lesalu atskrendančių tėvų. Ant žemės radus paukščiuką, patariama jį užkelti ant šakų.

Gamtosaugininkai sako, kad žmonių užauginti laukiniai gyvūnai labai sunkiai prisitaiko gyventi laisvėje ir dažniausiai žūsta jau pirmomis dienomis. Gyvūnus paimti galima tik tuomet, kai jie serga ar yra sužeisti, dėl jų žmonės visą parą gali kreiptis į Gyvūnų globėjų asociaciją.

Visi kiti neteisėtai paimti žvėrys gali būti konfiskuoti, už tai gresia baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kur kreiptis kai balandziu priterstas balkonas seimininke nevalo,.?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių