Quantcast

Pabėgęs vilkas sukėlė išgąstį

  • Teksto dydis:

Vilkas, ketvirtadienį pabėgęs iš vienos aplinkosaugos organizacijos Didžiojoje Britanijoje siaučiant smarkiai žiemos audrai, sukėlė apylinkės gyventojų išgąstį ir privertė uždaryti kaimyninę mokyklą, bet po kelių valandų buvo sugautas nenukentėjęs, pranešė pareigūnai.

Įvykio liudininkai iš pradžių sakė, kad smarkus vėjas išgriovė aptvaro tvorą Jungtinės Karalystės vilkų apsaugos fonde, įsikūrusiame netoli Redingo, esančio už 73 km į vakarus nuo Londono. Šioje institucijoje laikoma 10 vilkų.

Tačiau vienas vilkų prieglaudos pareigūnas vėliau sakė, kad galbūt vilkas buvo tyčia paleistas.

Vilkas, vardu Torakas, laisvėje buvo ilgiau kaip penkias valandas. Pareigūnai dėl šio incidento uždarė vietos mokyklą ir perspėjo žmones nesiartinti prie gyvūno, jeigu jį sutiktų.

Vilkų apsaugos fondo įkūrėja Teresa Palmer (Tereza Palmer) sakė, kad gyvūnai paprastai yra laikomi rakinamuose aptvaruose. Ji pasakojo ketvirtadienį buvusi informuota telefonu, kad vienas vilkas pastebėtas pėsčiųjų take netoli šios prieglaudos. Nuvykusi į savo įstaigą T. Palmer rado aptvaro vartus paliktus pravirus.

"Manau, kas nors sąmoningai atidarė vartus, - sakė ji. - Daugeliui žmonių ne itin patinka, kad gyvūnai laikomi nelaisvėje."

T. Palmer sakė, kad Torakas buvo išsigandęs, bet galiausiai jį pavyko įvilioti į furgoną nenaudojant migdomosiomis strėlytėmis šaudančio šautuvo.

"Faktas, kad jis prabėgo pro avių bandą, rodo, kad jis nekėlė jokio pavojaus žmonėms. Dabar jis pasidavė. Jis turėjo savo laisvės akimirką", - pridūrė įstaigos vadovė.

T. Palmer ir jos velionis vyras šį vilkų apsaugos fondą įkūrė prieš daugiau kaip 20 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių