Quantcast

Nugaišo retas vėžlys: pasaulyje tokių liko tik trys

  • Teksto dydis:

Viename Pietų Kinijos zoologijos sode nugaišo vienintelė žinoma vienos rečiausių pasaulyje vėžlių rūšies patelė, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Tai buvo vienas iš keturių likusių pasaulyje Šanchajaus minkštašarvių vėžlių. Sudžou zoologijos sode, kur gyveno nugaišusi patelė, dar gyvena šios rūšies patinas. Kiti du likę vėžliai gyvena Vietname, tačiau jų lytis yra nežinoma.

Skelbiama, kad vėžlio patelė nugaišo šeštadienio popietę, išplatintame pranešime nurodė Sudžou miesto valdžia, remdamasi zoologijos sodo atstovų informacija. Jame taip pat nurodoma, kad mokslininkai, panaudoję specialią technologiją, paėmė vėžlio patelės kiaušidžių audinio būsimiems tyrimams.

Kinijos valstybinis dienraštis „People's Daily“ skelbia, kad nugaišusiai patelei buvo daugiau nei 90 metų. Prieš mirtį penktą kartą buvo mėginta ją dirbtinai apvaisinti. Skelbiama, kad prieš procedūrą atlikti tyrimai parodė, kad jos sveikatos būklė buvo gera, tačiau patelė nugaišo praėjus dienai po procedūros, kuri, kaip manyta, praėjo sklandžiai.

Vietos ir užsienio ekspertai atlieka tyrimą siekiant nustatyti vėžlio patelės mirties priežastį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Putinas nunuodijo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių