Quantcast

Neabejingus gyvūnų kankinimams kviečia pasirašyti peticiją

Vis dažniau internete plinta įrašai apie kankinamus gyvūnus. Šįkart socialinėje erdvėje pradėta platinti peticija, kuria siekama apriboti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) funkcijas.

Peticijoje teigiama, kad institucija veikia neatsižvelgdama į gyvulių gerovę. Dokumento priede netrūksta ir iškankintų gyvūnų nuotraukų.

Nors VMVT turėtų būti atsakinga už gyvūnų gerovę, tačiau peticijos teksto autoriai tikina, kad ši institucija atlieka tik biurokratines procedūras bei formalius patikrinimus.

Taip pat pažymima, jog šios įstaigos darbuotojai užmerkia akis prieš žiaurų elgesį su gyvūnais: nuolaidžiauja cirkų savininkams, sanitarinių tarnybų įmonėms, ūkinių gyvulių ir paukščių augintojams, veisėjams, daugintojams ir sudaro jiems puikias verslo sąlygas.

Įstaigos abejingumo atvejus paviešinę savanoriai tikina, kad šiuo metu VMVT pradėjo juos bauginti – neva naudojasi fiktyviais pranešimais apie žiaurų elgesį su gyvūnais, nuolat tikrina savanorių organizacijų darbą bei, kaip teigiama pranešime, „vykdo išpuolius prieš atvirai VMVT kritikuojančių savanoriškų gyvūnų globos organizacijų vadovus“.

Peticijos rengėjai teigia, jog VMVT atstovauja verslo interesus ir ragina Seimą imtis veiksmų užtikrinant gyvūnų saugumą.


Šiame straipsnyje: peticijaGyvūnaigyvuliaiVMVT

NAUJAUSI KOMENTARAI

votis

votis portretas
Pats bjauriausias sioje zemeja naikintojas ir padaras tai yra zmogus,kuris po saves palieka tik skausma, baime ir mirti.....

Anonimas

Anonimas portretas
per kara tai gyvunus nekankino kaip dabar daro issigymiliai baisu kur gyvunu teises prieziuretojai,

Egidija

Egidija portretas
Tai kur ta peticija pasirašyti????? Nesveiki antžmogiai, pačius taip nukankint reikia!!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių