Quantcast

Našlaitį kengūriuką į sterblę priglaudė kita kengūra

  • Teksto dydis:

Medalipės kengūros jauniklis Makaia išgyveno po to, kai jis buvo įdėtas į surogatinės motinos, mažosios Australijos kengūros, sterblę. Kengūriukas pirmą kartą buvo parodytas Adelaidės zoologijos sodo lankytojams, praneša abc.net.

Jauniklio motina buvo mirtinai sužeista praėjusių metų Spalį, kai ant jos nukrito medžio šaka.

Kengūriukas buvo per mažas išgyventi savarankiškai, todėl buvo likusi tik viena galimybė – perkelti jauniklį į kitos kengūros sterblę. Jauniklis ir jo naujoji motina yra skirtingų rūšių kengūros: Makaia – medalipė kengūra, o motina – mažoji Australijos kengūra.

Adelaidės zoologijos sodo veterinaras Davidas McLellandas sakė, kad toks medalipės kengūros rūšies jauniklio perkėlimas iki šiol niekada nebuvo atliktas. 

„Mums sekdavosi perkelti mažųjų Australijos kengūrų jauniklius kitoms motinos, tačiau to niekada nedarėme su medalipėmis kengūromis“,– sakė D. McLellandas

„Šios kengūros yra tolimos giminaitės – jos turi daug elgesio ir psichologinių skirtumų. Mes neįsivaizdavome, ar kengūra priims jauniklį, tačiau neturėjome kito šanso, kaip tik bandyti laimę“, – pasakojo veterinaras.

Makaia pirmą kartą iš naujosios motinos sterblės galvą iškišo sausio pabaigoje. Streblėje kengūriukas praleis dar apie tris su puse mėnesio, kol kengūra nustos juo rūpintis.

Video galite pažiūrėti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių