Quantcast

Medyje nejudėdama puma kiūtojo 15 valandų

  • Teksto dydis:

Čilės sostinės Santjago viename rajone pastebėta aukštai medyje tupinti laukinė puma kiūtojo ten 15 valandų, galiausiai buvo išgelbėta, ketvirtadienį pranešė už operaciją atsakingas zoologijos sodas.

Maždaug 30 kg sveriantis jaunas pumos patinas didžiuliame medyje sostinės Arajano rajone buvo pastebėtas trečiadienį po pietų.

Puma ten beveik nejudėdama tupėjo iki pat gelbėjimo operacijos, per kurią Žemės ūkio ir naminių gyvulių tarnybos darbuotojai iššovė į žvėrį strėlyte su raminamaisiais vaistais. Tada gyvūnas iš 18 m aukščio nukrito ant paklotų pagalvių. Jo kritimą taip pat sulėtino šakos.

„Tai buvo geriausias scenarijus. Kritimas nebuvo labai rizikingas“, – šalies žiniasklaidai sakė gelbėjimo operaciją prižiūrėjusio miesto zoologijos sodo direktorė Alejandra Montalba (Alechandra Montalba).

Išgelbėta puma buvo nuvežta į Santjago zoologijos sodą, bet vėliau turi būti paleista atgal į laisvę.

„Jis į medį įsiropštė labai išsigandęs, nes ten buvo šunų ir daug žmonių. Jam nebūtų pavykę nulipti pačiam“, – pridūrė A. Montalba.

Pasak pareigūnės, neaišku, kodėl puma atsidūrė mieste, bet Santjagui plečiantis į aplinkines Andų prieškalnes laukinių gyvūnų pastebima vis dažniau.

Pumos yra dideli laukiniai katinių šeimos gyvūnai, gyvenantys Amerikos žemynuose nuo Kanados šiaurės vakarų iki Pietų Andų.

Visiškai suaugę patinai vidutiniškai sveria kiek daugiau nei 60 kg, bet gali sverti ir iki 100 kilogramų. Jų ūgis gali siekti 90 centimetrų.


Šiame straipsnyje: PumaČilėmedisįstrigo medyje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių