Quantcast

Lietuvos gamtininką pagerbė ir „Google“

  • Teksto dydis:

Šiandien minint 132-ąjį gamtininko, biologijos daktaro bei rašytojo Tado Ivanausko gimtadienį jį taip pat pagerbė ir populiariausia interneto paieškos sistema "Google".

Vos atsidarius internetinę svetainę www.google.lt matomas jaukus šviesių spalvų piešinys, kuris vaizduoja vieną iš gamtininko fotografijų. Žaliais drabužiais vilkintis ant vieno kelio priklaupęs T. Ivanauskas šypsosi glostydamas stirnaitę, o aplink ant raidžių nutūpę paukščiai.

Gamtininkas gimė 1882 m. dabartinės Baltarusijos teritorijoje Lebiodkoje, Varanavos valsčiuje. Dar vaikystėje susidomėjęs gamta ir tebegyvendamas Lebiodkoje jis jau pažinojo daugelį paukščių. Medžioklės įgūdžius T. Ivanauskas perėmė iš tėčio, kuris taip pat jį išmokė gaminti iškamšas bei sudarinėti zoologinius ir botaninius rinkinius.

T. Ivanauskas parašė 37 knygas ir brošiūras. Svarbiausias gamtininko veikalas – „Lietuvos paukščiai“, už kurį jis 1959 m. buvo apdovanotas valstybine premija. Taip pat parašė 2 vadovėlius, 15 mokslinių veikalų, daugiau nei 600 straipsnių periodiniuose leidiniuose.

Gamtininkas mirė 1970 m. birželio 1 d. būdamas 87 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anas

anas portretas
Saude mesinejo ir gyresi.

medziotojui

medziotojui portretas
Eik pasigydyk, išsigimėli.

medziotojas

medziotojas portretas
ne glostyt,o imt peili ir per gerklyte.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių