Quantcast

Lietuvoje išsirito gigantiško dydžio drugys

  • Teksto dydis:

Vilniuje veikiančiame šeimos ir pramogų parke „X-Planet“ išsirito itin retos rūšies drugelis, sudominęs pačią JAV vyriausybę. Atlaso vardu moksliniuose šaltiniuose vadinamas drugys – išskirtinis ir netikėtas atvejis parko darbuotojams.

X-Planet” įsikūrusiuose „Drugelių namuose“ gyvena daugiau nei 25 skirtingų rūšių drugiai, tačiau Atlaso išvaizdai neprilygsta nė vienas gyvis.

„Atlasas išsiskiria savo unikaliomis savybėmis ir įspūdingu dydžiu. Ši rūšis žinoma kaip rekordininkė – tai pats didžiausias pasaulio drugys, kuris savo sparnais žmogui gali uždengti veidą. Mūsų centre išsiritusio gyvio dydis siekia daugiau nei 20 centimetrų. Tai – kelis kartus didesnis drugys nei įprastai aptinkama Lietuvoje“, – pasakojo drugelių namų įkūrėja Jūratė Kančauskienė.

Entomologai literatūroje išskiria ne tik įspūdingą Atlaso drugių išvaizdą, dydį, bet ir antenėles, kurios patinėliams padeda susirasti pateles. Būtent dėl šios priežasties prieš kelis dešimtmečius JAV vyriausybė skyrė dideles investicijas naktinių Saturnijų šeimos drugių tyrimams. Norėta išsiaiškinti, ar mažųjų padarėlių jutiminis mechanizmas gali būti naudingas karo pramonei.

Šie drugeliai ilgiausiai gyventi gali iki dviejų savaičių, tad norint pamatyti vieną jų reiktų paskubėti. Pati „Drugelių namų“ paroda veiks iki gegužės 14 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių