Quantcast

Laiminga pabaiga: prieš trejus metus pabėgęs vėžlys grįžo namo

  • Teksto dydis:

Vėžlys, vardu Fernandas, prieš trejus metus pabėgęs nuo savo šeimininko į Viljandžio ežerą, praeitą ketvirtadienį buvo surastas vieno žvejo ir kitą rytą sugrįžo į savo ankstesnius namus, pranešė laikraštis „Sakala“.

Apie 30 cm ilgio raštuotojo vėžlio patinėlis dingo 2015 metų liepos 3-ąją, Viljandžio miesto gyventojui Reimo Raatsui (Reimui Retsui) nusprendus nusinešti savo devynerių metų augintinį prie ežero, kad parodytų jam estišką vasarą. Ant kranto Fernandas išsitepė smėliu, todėl R. Raatsas pamėgino jį apiplauti ežere. Tačiau vos atsidūręs vandenyje vėžlys suspurdėjo, ištrūko šeimininkui iš rankų ir nuplaukė į ežerą, o pastangos jį surasti buvo bergždžios.

Raštuotieji vėžliai (Trachemys scripta), giminingi Lietuvoje gyvenantiems baliniams vėžliams (Emys orbicularis), natūraliai yra paplitę Šiaurės Amerikoje.

R. Raatsas ne kartą bandė surasti pabėgusį vėžlį paežerėje, bet kaskart grįždavo tuščiomis. Tačiau praeitą savaitę vienas žvejys apie 5 val. ryto aptiko vėžlį, ropojantį krante, maždaug už 300 m nuo dingimo vietos. Vyras vėžlį sugavo ir apie radinį parašė savo „Facebook“ paskyroje. Tai padėjo labai greitai surasti bėglio savininką, o kitą rytą Fernandas grįžo į savo akvariumą.

R. Raatsas sakė sulaukęs daug klausimų, kodėl jis įsitikinęs, kad rastasis vėžlys tikrai yra pabėgęs Fernandas. Vyras sakė, kad atpažįsta augintinį pagal šarvo raštą ir charakterį.

„Per šį laiką spėjau įsitaisyti kitą vėžlį, bet jis man visai nepatinka, – tvirtino savininkas. – Su Fernandu jo negalima nė lyginti. Fernandas – labai ramus, treji metai laisvėje jo nepakeitė.“

R. Raatsas sakė, jog visą laiką buvo įsitikinęs, kad Fernandas trejus pastaruosius metus praleido Viljandžio ežere. Jo nuomone, ropliui didelis pavojus negrėsė, kadangi raštuotieji vėžliai puikiai plaukioja ir yra gana atsparūs žemai temperatūrai.

„Pavasarį ateidavau prie ežero jo ieškoti, nes šiltu saulėtu oru vėžlys turėtų išlipti į krantą pasišildyti“, – aiškino vyras.

Tačiau per trejus metus vyras beveik visiškai prarado viltį, kad augintinis pas jį sugrįš.

„Labai nustebau, kai sužinojau, kad ant Viljandžio ežero kranto rastas vėžlys gali būti mano Fernandas“, – sakė jis.

Pasak R. Raatso, 12-metis Fernandas yra visiškai sveikas ir per gyvenimo laisvėje laikotarpį dar paūgėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iišvada

iišvada portretas
nu i nafik toki gyvenima-aš einu namo

juoslav

juoslav portretas
Juk kiekvienam Jūratės reikia ir meta tinklą jis giliai, o ir neradęs jos , nekeikia, sugrįžta į namus vėlai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių