Quantcast

Kuršių nerijoje kuriasi invazinė meškėnų rūšis

  • Teksto dydis:

Kuršių nerijoje kuriasi invazinė rūšis - paprastieji meškėnai, perspėjama, jog jiems išplitus gali būti padaryta žala gamtai.

Kaip skelbia „Lietuvos žinios“, skirtingose pusiasalio vietose meškėnai stebimi jau ketvirti metai, tačiau Aplinkos ministerija tik neseniai išsiuntė pamario ir pajūrio saugomų teritorijų direkcijoms nurodymą fiksuoti bet kokius meškėnų pasirodymo atvejus ir apie juos pranešti.

Aplinkos ministerijos Komunikacijos skyriaus vyriausiasis specialistas Selemonas Paltanavičius sako, kad išplitus šiai rūšiai, pavojus gali kilti paukščiams, voverėms bei ragina pranešti žmones apie pastebėtus šiuos gyvūnus. Spėjama, kad meškėnus pusiasalyje galėjo paleisti neatsakingi žmonės, ir gyvūnai pradėjo daugintis.

Meškėnai - visaėdžiai, universalūs medžiotojai, jie kilę iš Šiaurės Amerikos, mūsų kraštuose meškėnai yra pranašesni už vietines rūšis, kurios nebesugeba konkuruoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Blet debilų privisę, šaudyti nahuj kartų su mėškenais. Jus net neįsivaizduojate kas tai per gyvunas. Absoliučiai ahuelinusi meilybė. Jie net akmenimis mėtosi į turistus jeigu tie bando nuo jų atsiginti. Aš nekalų apie tai kad naikina senbuvės rūšis.

Medžioti juos-

Medžioti juos- portretas
Kalbėjau kažkada su amerikonu medžiotoju, pasakojo, kad visai nebloga mėsyte, jie purvino maisto needa, medžioti juos kol išnyks.

reikia nesikišti

reikia nesikišti portretas
Vyksta naturali atranka ir joks ele gamtos ekspertas negali kištis.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių