Quantcast

Kokių gyvūnų kelyje reikia saugotis labiausiai

  • Teksto dydis:

Rugsėjo pabaiga – intensyviausias laukinių gyvūnų migracijos metas. Būtent dabar kyla didžiausia rizika su miško žvėrimis susidurti keliuose. Kuo šie metai ypatingi ir kokių gyvūnų keliuose reikia saugotis labiausiai?

Antroje rugsėjo pusėje kasmet prasideda didžiųjų miško žvėrių poravimosi laikas. Tuomet jie ypač aktyviai migruoja. Neretai šoka į kelią ir, nepaisydami važiuojančių automobilių, žūva po ratais. Tokie susidūrimai labai pavojingi ir žmonėms.

„Rugsėjo viduryje stambiausi kanopiniai medžiojamieji gyvūnai – elniai, briedžiai – traukia į savo tuoktuvių, savo poravimosi vietas. Žinoma, tokiu metu jie nebijo nei žmonių, nei automobilių, yra neprognozuojami. Diena dabar gerokai sutrumpėjusi, todėl vairuotojams reikėtų saugotis tose vietose, kur yra įspėjamieji ženklai ir miško masyvai. Ypatingai atidiems reikia būti švintant anksti ryte ir vakare“, – pataria Sigitas Mikėnas, Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas.

Kad gyvūnai į kelią išbėgti gali bet kur, įsitikino ir susidūrimą su briedžiu patyręs Ramūnas. Vyras pasakoja, kad su kolegomis važiavo iš renginio, kuriame oro balionu skraidino žmones. Kompanija keliavo mikroautobusu su priekaba. Laimei, šioje avarijoje žmonės nenukentėjo, tačiau briedis gyvybės neteko.

Beveik kiekvieno eismo įvykio, kai susiduriama su miško žvėrimi, pasekmės būna skaudžios. Išgyvena retas miško gyventojas.

Kodėl miško žvėrys dažniausiai užsimano kirsti važiuojamąją kelio dalį, sužinosite LRT TELEVIZIJOS laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaclovas pakačimas

vaclovas pakačimas portretas
atsakau, labiausiai reikia saugotis gyvūnų su žalia uniforma ir furaške. jie neprognozuojami ir agresyvūs.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių