Quantcast

Floristės svajonė – paprasti namai su daug gėlių

  • Teksto dydis:

Vyresnio amžiaus žmogui dovanoti patariama tamsių spalvų gėles, jaunesnio – šviesias.

Vazonines kompozicijas dera įteikti kaip dovaną, tačiau prieš pirkdami augalą vazone, nepamirškite, jog kartu dovanojate ir rūpestį. Taip moko 20 metų patirtį skaičiuojanti, Šveicarijoje floristikos ir dizaino mokyklą baigusi meistrė Rita Naujalienė.

Specialistė tikina, kad tinkamai prižiūrėti gėles ir jas įteikti geba ne kiekvienas. Jos pastebėjimu, merkti įpakuotas gėles – tas pats, kas vaikščioti su rūbu, ant kurio dar kabo etiketė.

„Prieš merkdami turime paieškoti ir tinkamos vazos“, – atkreipia dėmesį meistrė.

R. Naujalienės kompozicijų į Birštoną pažiūrėti atvyksta profesionalūs Europos floristai.

Nenuostabu, kad jos darbai lenkia laiką bei stereotipinį gėlių dizainą ir modeliavimą.

„Namo grįžtu tik pernakvoti“, – juokiasi moteris, beveik visą savo laiką atiduodanti vienai iš didžiausių gyvenimo aistrų – floristikai.

Žiemą vasarą, nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro, neretai ir naktimis,  ji kuria augmenijos pasaulį.

Pasak R. Naujalienės, gamta dovanoja patį gražiausią stebuklą – gėlės žiedą, bet norėdami suprasti jo kalbą turime daug ko išmokti.

Floristika – sunkus ir purvinas darbas. Moteris neslepia: alergijos, spyglių subadytos rankos, skaudanti nugara ir viršvalandžiai – tokia yra nematoma, tačiau kvepiančio ir puošnaus grožio pusė.

„Floristas dirba labai daug, jo darbas – nematomas. Turime paruošti kiekvieną žiedą, kiekvieną gėlę ilgesniam žydėjimui. Toliau – komponavimo mokslas. Jei sodini, turi pasiruošti žemes. Kad galėtum sukurti gražius objektus, reikia ir daug statybinių medžiagų turėti, pradedant cementu, gipsu, metalu ir t. t. Tačiau tai nepaprastai įdomu, nes tai – kūryba, o kiekviena diena kitokia“, – džiaugiasi moteris.

Floristės nuomone, Lietuvoje vis daugiau dėmesio skiriama grožiui ir estetikai, gėlių madoms ir kokybei.

„Šiemet floristikoje labai madingi skirtingi vazoniniai augalai. Sudėkite į padėkliuką skirtingus augalus – tai labai madinga. Populiarūs laukuose žydintys augalai. Turime sugrįžti į tai, kas buvo anksčiau: paprasti namai su daug gėlių“, – pasakoja profesionalė.

Plačiau apie augalų madas ir neeilinį floristės pomėgį – laidos „Stilius“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GRAZIAI GRAZU

GRAZIAI GRAZU portretas
TURIU SILPNYNE FLORISTIKAI..LANKIAU KURSUS KAUNE..TAI YRA DIEVO DOVANA JAUSTI GELES,JU KOMPONAVIMA PUOKSTESE,JU SPALVAS IR ATSPAVIUS,SUDERINAMUMA..BET,TAIP NORETUSI,JOG NORS 40-50 MIN.DIENOJE TOJ DARBINEJ ERDVEJ PABUTU 9-16 METU MERGAITES ,NA KAIP SAVANORES,KAIP EDUKACIJOS BURELIS..IR KAZKA ISMOKTU,SUPRASTU..KILTU JOMS NAUJU IDEJU..PRADETU MATYTI GAMTA KITAIP...O DABAR KOMPIUTERIAI,TV PROGRAMOS PRIPUSTOS POPSO..BUKIT GERA,PASIDALINKITE SAVO ZINIOM IR PATIRTIM..SU AUGANCIA KARTA....LINKIU SEKMES
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių