Quantcast

Ką gieda lakštingalos?

„Ši savaitė galėtų būti paskelbta lakštingalų savaite, nes, pagal tyrimus, maždaug gegužės antrą savaitę Lietuvoje pasirodo lakštingalos. Deja, orai yra tokie, kad lakštingaloms nėra pačios geriausios sąlygos, galbūt jos truputį vėliau pradės savo gražias aistringas giesmes“, – sako Mokinių neformaliojo švietimo centro Gamtos skyriaus vedėjas Almantas Kulbis.

Pasak pašnekovo, lakštingalų reikėtų klausytis ten, kur jos labiausiai mėgsta gyventi.

„Tai yra karklynai prie upių, ežerų, žydintys javynai. Ypač aktyviai lakštingalos gieda, kai žydi alyvos. Tuomet giedančių lakštingalų būna pilni krūmai“, – pataria gamtininkas.

Lakštingala – ne tik dienos, sutemų, bet ir nakties paukštis. A. Kulbis pasakoja, kad jam teko matyti XIX a. paveikslėlį, kuriame ant žydinčios ievos pilnaties fone lakštingala traukia savo giesmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau

Jau portretas
tie žurnalistai,kai parašys: lakštingalos mėgsta karklynus prie upių,ežerų,kai žydi alyvos- pataria gamtininkas? Ką pataria??? Sako,teigia,bet nieko nepataria. Ir dar.Lakštingala ne tik dienos,sutemų,nakties paukštis,nes A.Kulbiui teko matyt PAVEIKSLĖLĮ XIXa.ant žydinčios ievos,per pilnatį ir traukiant savo giesmę. Nu juk ne vaikams rašot!!! Juk galima ir ne paveikslėlyje pamatyt lakštingalą ievų krūme, tuo labiau gamtininkui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių