Quantcast

JAV: švilpikas Philas išpranašavo ankstyvą pavasarį

  • Teksto dydis:

Garsusis „liaudies meteorologas“ švilpikas Philas iš Pensilvanijos valstijos Panksutonio miesto šeštadienį išpranašavo amerikiečiams ankstyvą pavasarį.

Pagal tradiciją, jeigu vasario 2-ąją iš urvo išlindęs švilpikas mato savo šešėlį, tai bus dar šešios šaltos žiemos savaitės. Bet jei žvėrelis nemato savo šešėlio, vadinasi, pavasaris bus ankstyvas.

Pasak Panksutonio Švilpiko klubo atstovų, šeštadienį į tradicinius renginius Švilpiko dienos proga atvyko apie 25 tūkstančius turistų. Miesto svečiai gali apžiūrėti muziejų Švilpiko klube, pasigrožėti ledo skulptūromis centrinėje aikštėje, pasivažinėti rogėmis.

Švilpiko diena Pensilvanijoje pažymima jau 133-iąjį kartą. Tradicija spėti pavasario pradžią atkeliavo į Šiaurės Ameriką kartu su imigrantais vokiečiais. Vokietijoje XIX amžiuje pranašautojo vaidmenį atlikdavo barsukas; Pensilvanijos valstijoje barsukų nėra, todėl naujakuriai paskyrė „liaudies meteorologu“ švilpiką.

Švilpiko diena pirmą kartą buvo oficialiai pažymėta 1886 metų vasario 2-ąją. Šią tradiciją išgarsino visame pasaulyje 1993 metais pasirodęs režisieriaus Haroldo Ramiso filmas „Švilpiko diena“ (Groundhog Day).



NAUJAUSI KOMENTARAI

o man

o man portretas
sniegenos ispranasavo, kad pavasario dar reiks palaukt

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
GRYВĘ - КГБ MAGNOLIJA, Į KALĖJIMĄ!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių