Quantcast

Japonų banginių medžioklės laivai išplaukė į Antarktį

  • Teksto dydis:

Japonų banginių medžioklės laivai, nepaisydami pasaulinio moratoriumo ir tarptautinio nepritarimo, penktadienį išplaukė į kasmetinę medžioklę Antarktyje, pranešė vyriausybė.

Du laivai išplaukė iš Šimonosekio uosto Japonijos vakaruose. Planuojama, kad jie sumedžios 333 mažuosius ruožuočius, Tokijuje naujienų agentūrai AFP sakė vienas Žvejybos agentūros pareigūnas.

Japonija yra pasirašiusi Tarptautinės banginių medžioklės komisijos (IWC) moratoriumą dėl banginių medžioklės, kuris galioja nuo 1986 metų, bet naudojasi spraga, sudarančia sąlygas medžioti „mokslinių tyrimų tikslais“.

Tokijas tvirtina bandąs įrodyti, kad banginių populiacija yra pakankamai didelė ir gali atlaikyti grįžimą prie komercinės medžioklės kaip tradicinio maisto šaltinio, tačiau japonų „tyrėjų“ sumedžiojamų banginių mėsa vis tiek atsiduria ant jų stalų – jos patiekiama net mokyklų valgyklose.

2014 metais Jungtinių Tautų Tarptautinis Teisingumo Teismas (TTT) nurodė Tokijui nutraukti medžiokles Antarktyje ir sakė nustatęs, kad Japonijos leidimai išduodami „ne mokslinių tyrimų tikslais“.

 

 

Po tokio sprendimo Japonija atšaukė savo 2014–2015 sezono medžiokles, bet vėliau jas atnaujino pagal naują programą, dviem trečdaliais sumažinusi sumedžioti planuojamų banginių skaičių ir pareiškusi, kad naujasis planas yra tikrai mokslinis.

„TTT nepaneigė mokslinės banginių medžioklės per se, tik sakė, kad jam reikia nuodugnesnio išaiškinimo dėl sumedžiojamų (banginių) skaičiaus ir tikslo. Tad mes bandome gerinti šiuos punktus“, – sakė minėtas Žvejybos agentūros pareigūnas.

„Nors nėra alternatyvos mūsų letaliems tyrimams, toliau ieškosime tokios alternatyvos ir bandysime neletaliąsias priemones“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

creditdestiny

creditdestiny portretas
Sveiki Turiu gera naujiena pasidalinti su visais žmonėmis! Gaukite paskolos pinigų internete! paskola reikia pinigų už projektą? finansuoti pirkimą? pradėti savo verslą? Tiesiog reikia bet kokią finansinę paramą? Mes teikiame internetu pinigines paskolas saugiai ir visiškai confidentialité.Nous yra bendradarbiaujant su partnerių bankų greitas ir patikimas paslaugas. Susisiekite su mumis dėl bet kokios informacijos. Jo adresas Gmail: creditdestiny@gmail.com NB! Juokdarys susilaikyti.

zemes gyvunas

zemes gyvunas portretas
Siauraakiai. Del to senai neperku situ siauraakiu produktu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių