Quantcast

Indonezijos draustinyje pastebėti Javos leopardai

  • Teksto dydis:

Indonezijos nacionaliniame parke pastebėjus keturis Javos leopardus kilo vilčių dėl šių retų didžiųjų kačių ateities, nes manyta, kad jų šioje teritorijoje nebeliko praėjusiame dešimtmetyje.

 

Javos salos Sikepu laukinės gyvūnijos draustinyje leopardus nufilmavo slaptos vaizdo kameros, įrengtos gavus pranešimų, kad toje vietovėje rasta šių gyvūnų išmatų ir pėdsakų, pranešė Indonezijos aplinkos ministerija.

Teritorija buvo stebima 28 dienas liepą ir rugpjūtį. Kameros nufilmavo keturis leopardus: tris - įprastu šiems gyvūnams juodai dėmėtu kailio raštu ir vieną visiškai juodą.

Pasak ministerijos, ištyrus gyvūnų pėdsakus ir ant medžių nagais padarytus įbrėžimus buvo padaryta išvada, kad po draustinį klajoja dar aštuoni leopardai.

„Šios rūšies sugrįžimas rodo, kad draustinis sėkmingai atkurtas,“ – sakė ministerijos atstovas.

Anksčiau buvo manoma, kad Javos leopardai Sikepu draustinyje išnyko šio amžiaus pirmajame dešimtmetyje dėl miškų, šių didžiųjų kačių natūralių buveinių, didelio masto neteisėto kirtimo.

Aplinkos apsaugos organizacijos „Conservation International“ skaičiavimais, 2015-aisiais laisvėje gyveno tik apie 500 Javos leopardų, dauguma jų – miškuose Javos salos vakaruose.

Leopardų yra mažiausi iš didžiųjų kačių - jų kūno ilgis siekia iki 1,8 metro. Įvairių porūšių leopardai paplitę Eurazijoje ir Afrikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių