Quantcast

Garsiojo hipopotamo klajonėms užkirsti – didžiulės pastangos

  • Teksto dydis:

Vienoje Meksikos kaimiškoje vietovėje laisvėje klajojęs hipopotamas po 10 dienas trukusių pastangų buvo pagautas ir nuvežtas į draustinį, pranešė antradienį vietos valdžia.

Taisonu vietos gyventojų pramintas gyvūnas buvo įgijęs daug gerbėjų, netgi sukūrusių jam paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“. Hipopotamas prieš keletą savaičių paslaptingai pasirodė šalies rytuose esančioje Verakruso valstijos Čoapaso kaimo vietovėse.

Būriams gyventojų pradėjus jį fotografuoti, šerti ir netgi glostyti, Meksikos gamtosaugos agentūra PROFEPA baiminosi, kad gali įvykti nelaimė: yra buvę atvejų, kai Nilo hipopotamai užmušdavo žmonių ar netgi juos surydavo.

„Kadangi (šis hipopotamas) yra egzotinė kilmės Afrikos rūšies, o jo buvimas Čoapaso savivaldybės laukuose kėlė pavojų žmonėms ir ekosistemai (...), PROFEPA pradėjo specialią operaciją, kurios tikslas – perkelti jį į saugią vietą“, – parašyta agentūros pranešime.

Iš kur Meksikos kaimo vietovėse atsirado apie trejų metų amžiaus ir 600 kg sveriantis Taisonas, tebėra mįslė.

Vietos gyventojai spėlioja, kad jis galėjo pabėgti iš vieno narkotikų kontrabandos barono egzotinių gyvūnų kolekcijos.

Panaši padėtis susiklostė Kolumbijoje, kur mirusio narkobarono Pablo Escobaro (Pablo Eskobaro) augintų hipopotamų kaimenė ištrūko į laisvę, apsigyveno šalia jo buvusios rančos ir sukėlė didžiulių rūpesčių vietos valdžios įstaigoms.

PROFEPA 10 dienų stebėjo kiekvieną Taisono judesį ir kūrė planus, kaip pagauti gyvūną.

Tuo tarpu vietos gyventojai protestavo prieš agentūros veiksmus ir skandavo „Neatimkit jo iš mūsų!“

Pasak aplinkosaugininkų, jiems galų gale pavyko ėdesiu įvilioti hipopotamą į narvą ir jį sučiupti nepanaudojus trankvilizatorių.

Gyvūnas buvo nuvežtas į Sitlaltepetlio draustinį prie Orisabo miesto, esančio maždaug už apie 370 kilometrų.

PROFEPA sakė, kad Taisonas pasiliks jame, „kol bus nustatytas jo teisinis statusas“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių