Quantcast

Drama safaryje: besivaikant jauniklį, liūtui suminkštėja širdis

  • Teksto dydis:

Atrodo, kad gamtą galime suprasti pažindami bendruosius jos dėsnius. Žolėdžiai ėda žolę. Plėšrūnai ėda žolėdžius. Tačiau gyvūnijos pasaulis nuolat mus stebina, nes kartais gyvūnai elgiasi priešingai, nei aprašyta zoologijos vadovėliuose.

Pastaruoju metu sparčiai populiarėja vaizdo įrašas, kurį įamžino vieno iš safarių lankytojai. Jo autorystė priklauso asmeniui pasivadinusiam Manu CLT, tačiau niekur nerašoma, kurioje pasaulio vietoje užfiksuota ši scena.

Vienišas mažylis, primenantis antilopės gnu jauniklį, tipena per pievą. Netrukus jį pastebi jaunas liūtas. Žinoma, jis užsiveja iš baimės bliaunantį jauniklį, tačiau kai priartėja mirties akimirka, tiesiog sustoja ir … prisiglaudžia nosimi.

Supykęs mažylis bado plėšrūną vos prasikalusiais ragais, o šis netikėtai nusprendžia įsitraukti į „kaktomušos“ žaidimą ir atstatęs kaktą atlaiko mažylio smūgius. Kelis kartus jis uždeda leteną ant jauniklio nugaros ir atrodo, jog tuoj tuoj griebs už gerklės, tačiau to nedaro.

Netrukus džipe susėdę šios scenos liudytojai pastebi atsėlinančią liūtę. Liūtas šoka prieš ją dantimis ir nagais, gindamas jauniklį. Antilopės gnu jauniklis lyg ir bando sprukti, tačiau tuomet jau pats gynėjas jį griebia dantimis ir parverčia žemyn.

„Jis jį gina! – išsprūsta vaizdą filmuojančiai moteriai. – Ak, ne, jis jį nusitvėrė.“

Dar kelios sekundės ir liūtai tiesiog stoviniuoja žiūrėdami vienas į kitą, lyg nieko nebūtų įvykę. Jauniklis pargriautas ant žemės, saugiai prispaustas letena, tačiau dar gyvas. Įrašas šioje vietoje ir nutrūksta.

 


Šiame straipsnyje: liūtasgamtasafarisGyvūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
plesrunai auka vejasi kai ji bega,o kai sustoja ji,plesrunas pasimeta .Stai ir visa teorija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių