Quantcast

Australijos zoologijos sode pasaulį išvydo baltas koalos jauniklis

  • Teksto dydis:

Viename Australijos zoologijos sode koala atsivedė retą baltą jauniklį, antradienį paskelbė darbuotojai.

Australijos zoologijos sodo Kvynslando Saulėtojoje Pakrantėje prižiūrėtojai sakė, kad sausį gimęs koaliukas baltą kailį turi dėl recesyvinio geno, paveldėto iš motinos Tia (Tijos).

Tia jauniklių šviesiais kailiukais yra atsivedusi ir anksčiau.

„Veterinarijoje tai dažnai vadinama „žilumo genu“ - kai gyvūnai gimsta su baltu ar labai šviesiu kailiu, bet, kaip vaikų dantys, jų vaikiškas kailis galiausiai išsišeria ir pasirodo normali suaugusio gyvūno spalva“, – sakė zoologijos sodo gyvūnų ligoninės direktorė Rosie Booth (Rouzi But).

Koalos kailio spalva būna įvairi – nuo šviesiai pilkos iki rudos, priklausomai nuo aplinkos. Pietų Australijoje gyvenančių gyvūnų kailiukas paprastai tankesnis ir tamsesnis kailį negu gyvūnų žemyno šiaurėje.

Tačiau baltos koalos yra itin retos. Laisvėje toks jauniklis turėtų mažai galimybių išgyventi, nes jis būtų geriau matomas plėšrūnams, sakė R.Booth.

Daugelio labai mėgstamoms koaloms visoje Australijoje pastaraisiais dešimtmečiais gresia vis didesnis pavojus, ypač dėl buveinių nykimo, ligų, šunų užpuolimų ir krūmynų gaisrų.

Minimas jauniklis dar neturi vardo. Vyriausybinė turizmo agentūra „Tourism Australia“ ketina kreiptis į visuomenę pateikti pasiūlymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių