Quantcast

Australiją svilinančios karščio bangos temperatūra pranoko rekordą

  • Teksto dydis:

Pietinėje Australijoje temperatūra ketvirtadienį pranoko ankstesnius rekordus ir pasiekė 49 laipsnių Celsijaus, pranešė meteorologai.

Meteorologijos biuro duomenimis, kiek šiauriau Adelaidės temperatūra pasiekė 49,1 laipsnio, o šio miesto viduje – 46,6 laipsnio, keliomis dešimtosiomis nubraukdama ankstesnį rekordą, užfiksuotą 1939 metais.

Adelaidės gyventojai yra pripratę prie svilinančios kaitros, kuria pasižymi vasaros dienos pietiniame pusrutulyje, bet netgi jie patyrė daug sunkumų dėl rekordiškai aukštų temperatūrų.

Daugiau kaip 13 miestų Pietų Australijoje buvo viršyti karščio rekordai, o kai kuriose šios valstijos vietovėse, perspėja sinoptikai, iki dienos pabaigos temperatūra gali pasiekti net 50 laipsnių.

Pietų Australijos sveikatos apsaugos pareigūnai anksti ketvirtadienį informavo, kad per pastarąją parą dėl kaitros skubios medikų pagalbos prireikė 44 žmonėms.

„Nepamirškite aplankyti pagyvenusių draugų, artimųjų ir kaimynų, taip pat sergančių žmonių“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė valstijos skubios pagalbos tarnybos.

Sveikatos apsaugos institucijoms taip pat teko perspėti gyventojus parkuose neliesti šimtų šikšnosparnių, dėl didelio karščio nukritusių nuo medžių.

Tūkstančiai žmonių užplūdo vietos paplūdimius gelbėdamiesi nuo karščio vandenyne, o dar šimtai slėpėsi prekybos centruose.

Oro temperatūrai viršijus 45 laipsnius, viešbučio „Red Lion Hotel“ barmenai dalijo savo klientams nemokamus alaus bokalus. Maždaug 100 norėjusiųjų gauti nemokamą gėrimą daugiau nei valandą stovėjo eilėje.

Tuo metu Adelaidės zoologijos sode pandos buvo vaišinamos ledais, vėžliams buvo surengtas šaltas dušas, o hienos plaukiojo vandenyje.

Itin aukštos temperatūros taip pat kelia iššūkį municipalinėms tarnyboms: pavyzdžiui, bendrovė „Sun City“ buvo priversta atšaukti autobusų kursavimą, tad keleiviams teko grįžti namo tramvajais ir traukiniais.

Avarinės tarnybos taip pat budi padidintos parengties režimu, nes daugiau kaip 13 rajonų iškilo krūmynų gaisrų pavojus.

Piečiau esančioje Tasmanijos saloje, kur tarnybos tebekovoja su liepsnomis, buvo uždrausta kūrenti bet kokius laužus.

Dalį pietrytinės Viktorijos valstijos taip pat svilina 40 laipsnių viršijanti kaitra.

Tokios aukštos temperatūros užklupo Australiją po praėjusią savaitę kilusios karščio bangos, per kurią tam tikri miesteliai tapo vienomis karščiausių vietovių visame pasaulyje.

Praėjusią savaitę sausros kamuojamoje rytinėje Australijoje palei didelės upės sistemos krantus buvo aptikta milijonas nugaišusių žuvų, o dar tūkstančiai jų pirmadienį buvo rasta apytiksliai 900 km atstumu į šiaurę nuo Naujojo Pietų Velso valstijos.

Vietos valdžia pradėjo tyrimą dėl šio incidento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zita

Zita portretas
Kalbama kad viskas susimaiše .Taip pirmajame žmonijos gyvenime .Žmonija dideliais protais nepasižymejo.Bet Gamtos Desniais igydavo patirties antrajame žmonijos plane źmogaus protas igavo gebejimus Ir kaip tuos poreikius patenkinti savo darbais ir gamtiniais ištekliais Bet kada atejo laikas ir žmogus uzturejo minimalu prota apie save galvoja kaip greičiau pasipelnyti ir kuo daugiau atkreipti Demesi i save ir kiek jis pagaliau uzsidirbo pinigu.Bet nepagalvojo kad taip darydamas jis prarado vertybes .TAIP IR YRA KARŠTIS TEN KUR PIETUS .BET ŽMOGAUS SVEIKATAI NENAUDINGA .NES TAI PER DAUG .TEN KUR ŠALTA TIRPSTA LEDYNAI TAI ŽMOGUI NENAUDINGA NES ZMOGUI UŽ VANDENI PINIGUS REIKIA MOKETI.TAIP IR GAMTA KAS AMZIUJE IR BE SAIKO JI TVARKOSI PATI.IR JOKS ŹMOGUS NIEKO PADARYTI NEGALES PAPRASČIAUSIAI VELUOS .IR TUOMET JAU AS NE PRANASAUJU JUS IR PATYS TAI GERAI GALITE ISIVAIZDUOTI .AÇIU UZ DEMESI.

Nerijus

Nerijus portretas
Lietuvoje klimatas geriausias!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių