Quantcast

Studentų valgykla nesirūpina jų sveikata

Aptriušusiose patalpose įkurta Panevėžio kolegijos valgykla Klaipėdos g. 31 studentų ir kitų klientų neįspėjo, kaip to reikalauja teisės aktai, kad patiekalams gaminti vartoja genetiškai modifikuotą aliejų.

Maža to, maistas buvo gaminamas blogai išplautuose puoduose ir keptuvėse, barmenė nedėvėjo darbinės aprangos, nebuvo įrašų kontrolės žurnale, valgiaraštyje nenurodytas garnyras.

Tokius pažeidimus užfiksavo Panevėžio maisto ir veterinarijos tarnybos maisto priežiūros specialistai.

Valgyklą iš Kolegijos nuomojasi individuali V.Volkovo įmonė, jos atsakingiems darbuotojas skirta piniginė bauda.

Pasak  Maisto priežiūros skyriaus vedėjos Violetos Krivickienės, įmonei nurodyta pašalinti trūkumus ir iki rudens pasirūpinti bent nedideliu patalpų remontu.

„Patalpų būklė labai prasta. Akivaizdu, kad reikalingas kapitalinis remontas. Įmonė ir Kolegija turi susitarti, kas remontuos patalpas. Davėm laiko iki rudens susitvarkyti“, – kalbėjo vedėja.

Pažeidimus  pašalina, bet ir vėl juos daro

Panevėžio kolegijoje veikianti valgykla buvo tikrinta Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) prašymu.  Studentų iniciatyva, tokie aukštųjų mokyklų valgyklų patikrinimai buvo atlikti ir kituose šalies miestuose.

LSAS, sulaukusi patikrinimo rezultatų, padarė išvadą, kad dauguma valgyklų linkusios sumokėti baudas ir vėl dirbti taip pat neatsakingai.

Per patikrinimą paaiškėjo, kad Panevėžio kolegijos studentai – ne vieninteliai, kuriems valgyklos aplinka gadina apetitą. Didžiajai daliai aukštųjų mokyklų maitinimo įstaigų reikalingas bent jau dalinis remontas.

Valgyklų darbuotojai tikrintojų ir studentų priekaištų dažniausiai susilaukė dėl to, kad nesilaiko higienos normų, greitai gendančius maisto produktus laiko neleistinoje temperatūroje, blogai gerai valo patalpas, gamybos inventorių, klientams siūlo pasenusius produktus ir patiekalus, nenurodo  vartojantys genetiškai modifikuotus maisto produktus.

LSAS, ne pirmus metus prašanti maisto priežiūros specialistų tikrinti valgyklas, pastebi tendenciją, kad nustatytus pažeidimus jos pašalina, bet netrukus ir vėl juos daro.

Studentai teigia, kad geriausia padėtis tų valgyklų, kurių veiklą griežtai kontroliuoja aukštoji mokykla, ir tų, kurios nėra orientuotos tik į  pelno siekimą.


Šiame straipsnyje: valgyklamaistasaliejus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių