Quantcast

Radiacija nuo bevielio interneto gali sulėtinti spermatozoidų aktyvumą

Darbas su nešiojamu kompiuteriu ir bevieliu internetu gali nulemti vyrų galimybę susilaukti vaikų.

Tyrimo metu buvo stebimi spermatozoidai, kurie buvo laikomi po nešiojamu kompiuteriu su įjungtu bevieliu internetu, ir tokioje pačioje temperatūroje toli nuo kompiuterio esantys spermatozoidai. Mokslininkai pastebėjo, kad arti nešiojamo kompiuterio laikomi spermatozoidai patyrė daugiau žalos nei tie, kurie arti neturėjo bevielio interneto ryšio, praneša „Daily Mail“.

Anksčiau tyrimai dėl vaisingumo ir nešiojamų kompiuterių santykio buvo atliekami tik dėl prietaiso skleidžiamos šilumos.

Tyrime su spermatozoidais ir bevieliu ryšiu dalyvavo 29 vyrai, priklausantys 26-45 amžiaus grupei.

Eksperimento pabaigoje mokslininkai apskaičiavo, kad 25 proc. spermatozoidų po nešiojamais kompiuteriais nustojo judėti, o 9 proc. spermatozoidų buvo galima pastebėti DNR pokyčių.

Toli nuo nešiojamo kompiuterio laikomuose mėginiuose po eksperimento pastebėta, kad aktyvumą prarado 14 proc. spermatozoidų, o DNR pakitimai pastebėti tik 3 proc. spermatozoidų.

JAV ir Argentinos mokslininkai priėjo prie išvados, kad bevielis internetinis ryšys sukuria elektromagnetinį lauką, kuris daro žalą spermai. Kol kas tyrėjai negali pasakyti, kas tiksliai padidina ar sumažina galimą žalą nešiojamuose kompiuteriuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių