Quantcast

Ant maisto produktų naudingiau rašyti fizinę veiklą - ne kalorijas

Mokslininkai teigia, kad ant nesveiko maisto gaminių daug naudingiau būtų rašyti pratimų kiekį, kurį reikėtų atlikti norint išdeginti kalorijas.

Atliktas tyrimas atskleidė, kad paaugliai, kurie skaitė perspėjimus apie laukiamą fizinę veiklą už gazuotus gėrimus, jų gėrė du kartus mažiau, rašo „Daily Mail“.

„American Journal of Public Health“ straipsnį išspausdinę mokslininkai tikina, kad etiketėse nurodyta fizinę veikla, kuri atitiktų produkte esančių kalorijų kiekiui, dramatiškai sumažintų nesveiko maisto vartojimą.

Tyrinėtojai skirtingose vietose apklausė paauglius apie suvartojamų gazuotų gėrimų energetinę vertę. Vienų buvo paklausta, ar jie žino, kad butelyje yra 250 kalorijų. Kitų – ar jie žino, kad gėrimas sudaro 10 proc. dienos rekomenduojamos normos. O trečių – ar žino, kad sudeginti gėrime esančioms kalorijoms jiems tektų 50 min. bėgioti.Apskaičiuota, kad pirmasis ir antrasis klausimas perkamumą sumažino 40 proc. O trečiasis – 50 proc.

Mokslininkai įsitikinę, kad kalorijų išraiška fizine veikla yra daug efektyvesnė.

Saldūs gazuoti gėrimai yra kaltinami dėl daug sveikatos sutrikimų – nutukimo, širdies ligų, diabeto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wow

wow portretas
Ach koks nuotraukoje skanus kotletukas su batonu ir salota - labai sveika! Nuo seno lietuvis taip valge, na, gal tik riebiau, zymia riebiau... Megstu jautienos kotletus. O tas kotletas, pasirodo, padarytas is liesos jautienos, kur ideta druskos ir pipiriuku - daugiau nieko!!!, ir gamyba grieztai kontroliuojama, yra liesas, todel uzvalge, greit isalkstam vel, na bet uztat sveikas, naturalus maistas. Jei kibirais valgysit kaip tie amerikieciai, nutuksit, jei su saiku, kaip lietuviai, nes brangu, sveiki busit. Uzgerkit coca - cola. Kaip ne kaip, tai pats skaniausias limonadas, ir lygiai tiek pat nelabai sveikas kaip ir tarkim, "rasa", todel daug negerkit, uztenka puoduko. Skanu afigienai!!! Ach, tikrai tie hamburgeriai kiek brangoki pas mus...

viktorinija

viktorinija portretas
Idomus faktai apie hamburgerius. 1. I hamburgerius nededami skonio stiprikliai, ir konservantai, tad jie yra is ties sveikesni nei daugumos kaviniu/restoranu maistas. Aprobuota sudetis standartine (liesa jautiena, druska, juodieji pipirai) galima nesunkiai rasti internete. 2. Hamburgeriai skirtingai nuo kai kuriu prekiu, iskaitant maisto, negaminami atskirai trtecioms salims ir issivysciusioms: hamburgeris ir afrikoj hamburgeris, t.y., toki pati hamburgeri valgo ir afrikietis ir amerikietis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių