Quantcast

Vyras iš beverčių pinigų gamina krepšius

  • Teksto dydis:

Venesueloje pinigai taip nuvertėjo, kad mažiausio nominalo kupiūras žmonės tiesiog išmeta. Tačiau vienas verslus vyrukas sugalvojo, kaip jas panaudoti, ir užsidirbti pinigų.

25 metų Enteris Wilmeris Rojasas (Enteris Vilmeris Rochasas) gatvėje renka išmestus banknotus, juos lanksto origami metodika, tokius lankstinius susiūna ir taip gamina krepšius.

Vienam tokiam krepšiui vyras gali sunaudoti iki 800 banknotų. Tačiau sudėjus visų šių banknotų vertę už juos būtų galima nusipirkti ... pusę kilogramo ryžių.

E. W. Rojas su žmona augina tris vaikus ir laukiasi ketvirtojo, tačiau tenka galvoti, kaip suktis ir išmaitinti šeimą.

„Žmonės tuos pinigus išmeta, nes jie yra beverčiai. Jų niekas nebepriima“, – AFP žurnalistui sakė vyras, taip pat be savo hobio šalia metro dar ir prekiaujantis kava ir cigaretėmis.

Infliacija Venesueloje ir toliau nenumaldomai auga, nuo praėjusių metų rugpjūčio bolivaras netreko 87 proc. vertės euro atžvilgiu.

Už dviejų, penkių ir dešimties bolivarų kupiūras „negali nusipirkti nė gabalėlio saldainio“, sakė E. W. Rojassas. „Pakelis cigarečių kainuoja apie 50 tūkst. bolivarų, – paaiškino jis.

Jauną vyrą gaminti rankines išmokėti kitas savamokslis menininkas. Jas taip pat galima gaminti iš laikraščių ar žurnalų puslapių, tačiau iš banknotų tai daryti patogiau, nes jie yra vienodos formos ir nereikia žaliavos prieš tai karpyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių