Quantcast

Vestuviniai žiedai: klasikiniai, dekoruoti briliantais ar individualaus dizaino?

  • Teksto dydis:

Artėjant didžiajam vestuvių sezonui būsimieji jaunavedžiai skuba rinktis žiedus, kurie taps bene svarbiausiu šventės akcentu. Vestuviniai žiedai – tai išskirtinė poros dovana sau, kuri simbolizuoja suteiktą priesaiką mylėti ir gerbti vienas kitą visą likusįjį gyvenimą. Tai puiki proga nudžiuginti mylimąjį ar mylimąją, todėl norisi, kad ir žiedai būtų ypatingi bei išlaikytų savo grožį daugelį metų. Svajonių žiedo paieškos ne vienam tampa rimtu galvosūkiu, nes pasirinkimo iš tiesų daug: klasikiniai, dekoruoti briliantais bei individualaus dizaino žiedai išsiskiria ne tik savo grožiu, kainomis, bet ir patogumu. Žiedai bus nešiojami kiekvieną dieną, todėl jų suteikiamas komfortas ne vienam tampa vienu iš svarbiausių kriterijų.

Apie skirtingas vestuvinių žiedų ypatybes bei priežastis, kodėl geriau rinktis vienus arba kitus žiedus – pokalbis su „DGjuvelyrika“ juvelyre Danute Gaidelyte ir įmonės vadove Lijana Jaskūnaite.

Klasikiniai žiedai nepraranda savo populiarumo

Klasikiniai žiedai – tai nesenstanti klasika, kurią vertino mūsų tėvai ir protėviai. Šie vestuviniai žiedai nešiojami nuo senų laikų bei keitėsi ne tiek jau ir daug, nes skyrėsi tik jų pločiai. Pavyzdžiui, tam tikru laikotarpiu buvo madingi tik platūs, o vėliau – tik siauri žiedai. Šiuo metu vieni populiariausių 5-6 mm gaubtos formos žiedai, kurie išsiskiria savo patogumu. Kita vertus, siaurus žiedus dažniausiai renkasi minimalizmo mėgėjai arba tie, kurie kartu nori nešioti ir sužadėtuvių žiedelį.

Siauri žiedai nepakeičiami ir tiems, kurių rankų pirštai trumpesni. Nepatartina rinktis labai plačių žiedų, t. y. nuo 7-8 mm, nes galite jausti diskomfortą. Nemalonus pojūtis būdingesnis šiltuoju metų sezonu, kai mūsų pirštai pabrinksta, prakaituoja ir po žiedu gali kauptis drėgmė.

Prieš perkant žiedus patartina apsvarstyti, ar vėliau juos bus galima didinti arba mažinti. Pasak D. Gaidelytės, „laikui bėgant mūsų kūnas keičiasi, o tuo pačiu kinta ir mūsų pirštų dydžiai, todėl anksčiau ar vėliau žiedus reikės pamažinti arba padidinti. Juvelyrui klasikinius žiedus šiek tiek paprasčiau pakeisti“.

Galimybė didinti bei mažinti žiedą atsiradus poreikiui – svarbus klasikinių žiedų privalumas. Juk smagu žinoti, jog vestuvių dieną palaiminti žiedai lydės jus bendrame gyvenime. Svarbu paminėti ir tai, jog šių žiedų modelių kaina viena mažiausių. Kaina kinta, jei norite originalesnių žiedų, pavyzdžiui, brangesni žiedai yra tie, kurie papuošti ornamentais, graviravimais, bangelėmis arba linijomis.

Vestuviniai žiedai dekoruoti briliantais

Daugelis būsimų nuotakų nori, jog jų vienintelis vestuvinis žiedas tviskėtų prabanga. Būtent dėl šios priežasties žiedai su briliantais užsakomi vis dažniau. Vis dėlto daugelis baiminasi: kokia iš tiesų tikimybė, jog žiedo akutės iškris? Taip pat nerimaujama, jog įsigytus žiedus vėliau bus sudėtinga didinti arba mažinti. D. Gaidelytė pakomentavo: „Iš esmės žiedo dydį įmanoma pakeisti, tačiau pats procesas sudėtingėja. Pasitaiko atvejų, kai norimų žiedų nei padidinti, nei pamažinti negalima, nes akutės išdėliotos per visą žiedo paviršių. Kartais net ir pusės žiedo nusėto briliantais dydžio keisti beveik neįmanoma“.

Kaip jau turbūt supratote, tai tampa išskirtiniu iššūkiu ir pačiam geriausiam juvelyrui. Jeigu žiedas patikimas į atsakingos juvelyrės rankas, kuriomis kokybiškai ir tvirtai įstatomas briliantas lygiai su žiedo paviršiumi, nerimauti, jog briliantas užsikabintų ar maišytųsi neverta. Vis dėlto fiziškai pažeistas ar suspaustas žiedas gali pamesti savo akutes. Pažeistam žiedui reikėtų pilnos restauracijos perstatinėjant akutes ir atstatant jį į buvusią padėtį. Kitaip tariant, jeigu renkatės žiedą, dekoruotą briliantais, jį verta patikėti tik patyrusiai juvelyrei ar juvelyrui.

Individualaus dizaino žiedai

Bene kas antra jaunavedžių pora nori išskirtinio, savito, niekur kitur dar nematyto ir individualaus žiedų modelio. L. Jaskūnaitė atskleidė: „Mūsų vestuvinių žiedų katologe sukaupta begalė pavyzdžių, kurių kiekvieną modelį galima koreguoti. Pavyzdžiui, pasirenkam vieno, kito ar trečio žiedo dizaino fragmentą ir sukuriam individualaus dizaino vestuvinius žiedus“.

Žiedų katalogas padės atrasti jums patinkančias žiedų idėjas. Atvykus į juvelyrinį saloną taps žymiai paprasčiau išsirinkti norimus žiedus, juos pasimatuoti ir iš tikrųjų suprasti, ar šie žiedai patogūs bei atitinkantys jūsų troškimus.

Šiuo metu sparčiai populiarėja ir dviejų aukso spalvų žiedai. Balto ir raudono aukso spalvos itin dailiai dera tarpusavyje bei suteikia jūsų vestuviniam žiedui unikalumo. Tai puikus variantas tiems, kurie nori patogių, o tuo pačiu ir išskirtinių vestuvinių žiedų.

„Jeigu žiedus gaminotės pas gerus juvelyrus, vėliau be jokių rūpesčių galėsite tiek padidinti, tiek ir pamažinti dviejų spalvų žiedus“, – prasitarė L. Jaskūnaitė. Daugeliui turbūt ne paslaptis, jog iš parduotuvių pirktų žiedų realybė visiškai kitokia. Dauguma tokių žiedų masinės gamybos bei atvežti iš kitų užsienio šalių. Tariamai baltu auksu padengtas žiedas iš tiesu dažniausiai tiesiog padengiamas baltu rodžiu. Laikui bėgant tas „baltasis auksas“ trinasi, nublunka ir pasirodo gelsva spalva. Tad neapsigaukite, kai pardavėjos linksės galvomis, teigdamos, jog tai yra tikras baltasis auksas. Pas juvelyrą būsite saugūs, nes jei norėsite žiedus galės pagaminti ir iš jūsų pačių parūpinto aukso. Be to, taip dar ir galėsite sutaupyti šiek tiek pinigų.

Svarbiausia, kad pasimatavus žiedą, jis jums tiktų ir patiktų. Vestuvinio žiedo pasirinkimas itin individualus ir vieno teisingo atsakymo čia nėra. Nepaisant to, domėjimasis bei didesnio informacinio bagažo turėjimas visuomet praverčia bei leidžia užduoti daugiau klausimų juvelyrui ar pardavėjai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Iš pradžių su vyru norėjome gamintis žiedus pas juvelyra, bet galiausiai radome http://www.vertejuvelyrika.lt/lt/vestuviniai-ziedai.htm kur ir nusipirkome savo gražuolius, dabar labai džiaugemės, puiki kokybė, grožis ir svarbiausia, prieinama kaina. Investuokime į meilę :)

Jovita

Jovita portretas
Puiki juvelyrinė! Pataria kas praktiška, kas ne, pakonsultuoja labai nuoširdžiai. Rekomenduoju! Meistrė puiki! :)

Kristina

Kristina portretas
Nuostabi meistre,lenkiuosi zemai pries Ja.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių