Quantcast

Šventinis vakarėlis: kaip apsirengti, kad nesukeltumėte juoko ir apkalbų?

Jei šventinis vakarėlis vyks klube, galima apsirengti seksualiau ir nebijoti atviresnių drabužių, bet nereikia nusipiginti – seksualumas labai dažnai maišomas su vulgarumu, LRT.lt sako ŠaŠa stilistas Joringis Šatas. „Nepamirškite, kad subtilumas ir elegancija visada žavi daug labiau, o moterys atrodo daug seksualiau plačiomis kelnėmis ir dekoruota palaidine negu trumpa suknele“, – primena J. Šatas.

– Kaip rengtis ruošiantis į darbo vakarėlį? Kokie drabužiai turi būti, kad moterys išliktų gražios ir seksualios, bet neišgąsdintų konservatyvių tetulių?

– Nors ir susijęs su darbu, vis tiek tai yra vakarėlis, todėl aprangos kodas priklauso nuo aplinkos, vietos ir tematikos. Geriausia neatitolti nuo klasikos ir klasikinę suknelę arba klasikinį kostiumėlį pagyvinti ryškesniais aksesuarais, pavyzdžiui, masyviais auskarais, įmantresniu žiedu, ryškesniu makiažu.

Nereikia galvoti, kad juoda spalva nėra gyva. Ji labai lengva ir, papildyta auksinėmis, raudonomis ar bet kokios spalvos detalėmis, kaskart tampa vis kitokia. Taigi, juodą drabužį pagyvinus tam tikromis detalėmis, galima atrodyti tikrai labai šventiškai ir puošniai.

Ieškant šventinių drabužių, net jei einate į teminį vakarėlį, nereikia labai išlaidauti.

Ieškant šventinių drabužių, net jei einate į teminį vakarėlį, nereikia labai išlaidauti. Kam atiduoti paskutinius pinigus už drabužį, kurį dėvėsite vieną kartą, ar garsaus dizainerio batelius? Kad pasirodytumėte prieš kolegas? Galima paprasčiausiai paieškoti įdomesnių sprendimų ir detalių, patikrinti savo spintą ir susikurti kažką iš to, ką turi.

Žmonės dažnai klysta arba visai nepasipuošdami, arba persistengdami. Klaidinga ir nuomonė, kad etiketės sukuria gerą įvaizdį. Ne visada suknelė už 2 tūkst. eurų atrodo gražiai ir stilingai – kartais drabužis už 20 eurų gali atrodyti daug subtiliau ir gražiau. Taigi nereikia manyti, kad didelė suma ir brangi etiketė iškart sukurs gerą įvaizdį.

Jei vakarėlis vyks klube, galima apsirengti seksualiau ir nebijoti atviresnių drabužių. Bet nereikia nusipiginti – seksualumas labai dažnai maišomas su vulgarumu, tad aptempta trumpa suknelė gilia iškirpte gali būti ne seksuali, o vulgari. Apskritai reikia labai apgalvoti detales, nes įvaizdį kuria ne tik drabužis, bet ir makiažas, šukuosena.

– O jei vakarėlis teminis ir pasirinktas „Playboy`aus“ zuikučio stilius?

– Jei tokia vakarėlio ar karnavalo tema, „Playboy`aus“ zuikutis gal ir gerai... Aš nepritarčiau, nes tai labai atgyvenę.  Antra, tai neįdomu, neseksualu ir nestebina. Manau, visi jau tą matė. Nepamirškite, kad subtilumas ir elegancija visada žavi daug labiau, o moterys atrodo daug seksualiau plačiomis kelnėmis ir dekoruota palaidine negu trumpa suknele.

– Būna, kad į vakarėlį ateinama ir su džinsais ar tamprėmis...

– Nuo žmogaus priklauso. Bet net ir džinsus galima labai stilingai priderinti prie aukštakulnių batelių, klasikinio švarko. O tampres reikėtų palikti namie, nes tai nepagarba ir sau, ir kolegoms.

– Kokie turi būti papuošalai, kad netaptum panaši į Kalėdų eglutę? Ar yra skirtumas, ką rinktis – bižuteriją ar juvelyrinius dirbinius?

Net įsisegus auskarus už 10 eurų galima atrodyti geriau už ponias su brangiais, bet neskoningai priderintais auskarais.

– Jei galimybės leidžia, kodėl nepasirinkus prabangesnių papuošalų, bet ir paprasta bižuterija gali puikiai atrodyti. Net įsisegus auskarus už 10 eurų galima atrodyti geriau už ponias su brangiais, bet neskoningai priderintais auskarais.

Viskas priklauso nuo bendro vaizdo, skonio, sumanymo ir amžiaus. Jaunoms merginoms gal ir neverta rinktis deimantų, o vyresnės moterys galėtų sau leisti ir daugiau.

Jei renkatės masyvius auskarus, derinkite juos su masyviomis apyrankėmis ar žiedais, bet tada neapkraukite kaklo. Labai retai kada pavyksta gražiai suderinti masyvų kaklo papuošalą su masyviais auskarais, todėl nereikėtų rizikuoti.

Jei kaklo papuošalas ryškesnis, apyrankės ir žiedai gali būti masyvūs, bet auskarai – mažyčiai, tarkim, tinkamos spalvos akutės, kad nesipjautų.

– Kas svarbiau – grožis ar patogumas? Ką daryti, jei į renginį reikia lėkti tiesiai iš darbo?

– Manau, kad, einant į vakarėlį, reikėtų labiau pasistengti ir pamiršti patogumą, jį galima sau leisti namie. Jei į renginį tenka eiti iškart po darbo, galima į krepšį įsimesti aukštakulnius, kelis gražius papuošalus, ryškesnius lūpų dažus ir darbinį įvaizdį paversti vakarėlio įvaizdžiu.

– Bet tada teks neštis rankinę, į kurią telpa visas gyvenimas?

– Nereikėtų temptis visų savo namų. Neškitės nedidelę rankinę ar delninę, kurioje tilptų piniginė, telefonas, lūpų dažai, pudra ir kiti svarbiausi moteriai dalykai. Nesitempkite užrašų knygelių, dokumentų, kompiuterių, nes einate ne dirbti, o atsipalaiduoti.

Jei į vakarėlį bėgate iškart po darbo, turėkite ir aukštakulnius batelius, nebent tokių avėti negalite dėl sveikatos. Tada tiks elegantiški lygiapadžiai bateliai. Juk niekas netrukdo atėjus šiltų žieminių batų persiauti ir palikti jų drabužinėje.

– Kokių dar klaidų padaroma renkantis vakarinę aprangą?

– Netinkamos pėdkelnės – viena didžiausių klaidų, kurias padaro moterys, pavyzdžiui, išsirenka kūno spalvos pėdkelnes, neatitinkančias odos spalvos. Tada šviesios rankos, šviesus veidas ir kokios rudos pėdkelnės iškart sugadina vaizdą.

Tokiu atveju rinkitės drabužį, prie kurio nereikėtų pėdkelnių. O jei drabužis tamsus, tarkim, juoda suknelė, juodos plonos pėdkelnės tiks. Tik jokiais būdais netiks storos šiltos pėdkelnės.

Dabar labai madingos tinklinės pėdkelnės, bet jos labiau tinka jaunoms merginoms, ne vyresnėms moterims. Tad jei renkatės ekstravagantiškesnį, rokerišką įvaizdį ir jei vakarėlio tema nėra „black tie“ ar prabangus kokteilis, tada tinklinės pėdkelnės labai gerai atrodys ir prie kerzinių batų.

Labai svarbu nepamiršti ir apatinio trikotažo. Apatinis trikotažas ir yra apatinis, jo neturėtų matytis, nebent tai kažkokia specialiai pritaikyta drabužio detalė, pavyzdžiui, kokia nors dekoruota liemenėlė. Didelė klaida, kai iš po siauros suknelės persišviečia įsirėžusios kelnaitės. Taigi apatiniai neturėtų tapti akcentu, patraukiančiu dėmesį ir sukeliančiu juoką ir apkalbas.

– Kvepalai taip pat yra stiliaus detalė. Kita vertus, kai šalia tavęs sukiojasi „alyvų krūmas“...

– Be abejo, ir labai svarbi. Keli lašeliai vakarinių brangių kvepalų tikrai nėra nuodėmė, bet nereikėtų susipilti ant savęs viso buteliuko. Svarbu nepersistengti, nes tavo kvepalai kitus žmones gali erzinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

N

N portretas
Galima rasyti ka nori, bet musu moterys butent ir bijo, kad gali atrodyti KITAIP. BIjo individualumo, savitumo..... apkalbu, pajuokos. O apkalba butent tokios, kurios ateina su siltais batais ir apsitempe tai, ka reiktu slepti... Mane suintrigavo PATI ANTRASTE. NEREIKIA BIJOTI , KAD KAM NORS NEPATIKS.ZIUREKITE, KAD RUBAS BUTU PATOGUS IR JUMS TIKTU. TImpos timpoms nelygu, nes jei tai decimal prie igloos madingos tunikos, suderinus visos akcentus- puiku. nekompleksuokite, mielos moterys atrodyti savitai. Rubas daug ka gali...

qqq

qqq portretas
ačiū,pasiskaityti ne pro šalį...patarimai nekenkia :(qqq
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių