Quantcast

Šventinis makiažas pagal O. Pikul-Jasaitienę

  • Teksto dydis:

Šventinį vakarą kiekviena moteris nori atrodyti kitaip nei įprastai. Išskirtinai graži, žavi, kerinti. Daugumai karaliene pasijusti padeda išvaizdos pokyčiai: puošni suknelė, kitokia nei įprastai šukuosena ir, žinoma, ryškesnis nei kasdien makiažas. Kaip dažantis neperlenkti lazdos ir atrodyti išties be priekaištų? Kas madinga šiemet?

Optiniai makiažo niuansai

Pasak profesionalios visažistės Oksanos Pikul-Jasaitienės, makiažo esmė yra paryškinti individualius veido bruožus ir, jei reikia, paslėpti trūkumus.

„Visos mes esame skirtingos, savaip unikalios, tad natūralu jog nėra ir universalių, visoms moterims bei merginoms tinkančių patarimų. Kita vertus, kelias bendras taisykles atsiminti tikrai verta. Dažantis optiškai derėtų pamažinti didesnes nei įprasta veido dalis ir atvirkščiai – padidinti tai, kas per maža. Šviesios spalvos optiškai didina, o tamsios – mažina“,– pasakoja O. Pikul-Jasaitienė.

Anot makiažo specialistės, taip pat gana svarbu makiažu pamėginti sukurti simetriją, todėl dešinė ir kairė veido pusės turėtų būti dažomos kuo vienodžiau, net jei jos – natūraliai ir šiek tiek asimetriškos. Pavyzdžiui, jei antakiai ar skruostikauliai nėra visiškai vienodi (o tai yra absoliučiai normalu ir gana dažna), juos vis tiek rekomenduojama dažyti kuo vienodžiau.

Kam reikalingi išankstiniai makiažo bandymai?

Į klausimą, kokios šventinio makiažo tendencijos dominuoja šiemet, visažistė atsako, kad šias Kalėdas ir Naujuosius metus specialistai siūlo sutikti negailint blizgesio bei tviskesio.

Šias Kalėdas ir Naujuosius metus specialistai siūlo sutikti negailint blizgesio bei tviskesio.

„Jo turėtų būti gausu tiek aprangoje, tiek makiaže. Aukso dulkėmis spindintys ar sidabro dalelėmis žvilgantys vokų šešėliai, juos įvairiomis formomis papildantys blizgučiai, žėručiai – būtent tai, ko gailėti šventiniam makiažui tikrai nereikėtų. Ryškiai raudonos (vyno, kraujo raudonumo) lūpos – tai dar vienas svarbus šventinio makiažo akcentas, nors dauguma moterų būtent tokio ryškumo lūpų kažkodėl privengia. Nereikia bijoti ir pridėtinių blakstienų. Jos žvilgsniui suteiks daugiau skvarbumo, išraiškingumo bei paslapties. Akių linijų variacijos gali būti labai įvairios, nuo sodrių, ryškių iki tarsi „prasimušančių“: iš po vokų šešėlių. Derėtų nepamiršti ir skaistalų, ypač brandesnio amžiaus moterims. Pastarieji veidu suteikia gyvybės“, – teigia O. Pikul-Jasaitienė.

Šventinį makiažą, juolab jei moteris jį darosi pati, pravartu pabandyti iš anksto – pasižiūrėti, kas tinka, kas dera tarpusavyje. Jei kosmetikos priemonė nauja, tokie išankstiniai bandymai atneš ir papildomos naudos – moteris įsitikins, ar ji nealergizuoja odos, rašoma pranešime spaudai.

O. Pikul-Jasaitienei pritaria ir vaistininkė Kristina Zacharevič. Pasak pašnekovės, šiandieninė kosmetikos pasiūla ypatingai didelė: gausybė gamintojų, gausybė produktų, dar didesnė gausa jų ingredientų. „Pastebėjau, kad rinkdamosi kosmetikos gaminį, moterys į pirkinių krepšelį nededa aklai pirmo pasitaikiusio kremo, blakstienų tušo ar lūpų dažų. Dauguma atidžiai skaito etiketes, domisi veikliosiomis medžiagomis, jų poveikiu odai, galimomis alerginėmis reakcijomis bei kaip šias atpažinti. Tai labai džiugina, nes kalbant apie odos sveikatą, kosmetikos sudėtis vaidina tikrai ne paskutinį vaidmenį“, – tvirtina „Camelia“ vaistininkė K. Zacharevič.

Svarbiausia – mokėti atsirinkti

O. Pikul-Jasaitienė priduria, kad analizuoti kosmetikos sudėtį – privalu. Jei moteriai ne tas pats, ką ji valgo, ką vilki, ne vis vien turėtų būti ir tai, ką tepa ant odos. Ypač veido. „Jei perskaičius etiketę, kažkas neaišku, visada galima pasikonsultuoti su specialistu, pasiaiškinti. Nebūtina pirkti tai, kas populiariausia ar labiausiai reklamuojama. Pirkti ir naudoti reikia tas priemones, kurios labiausiai tinka“, – teigia pašnekovė.

Ta pati taisyklė galioja ir darantis šventinį makiažą. Nebūtina aklai sekti kiekviena mados tendencija ir stengtis būti pačia madingiausia. „Žinoti, kas „ant bangos“, kas populiaru, būtina, tačiau protingiausia visgi rinktis tas spalvas ir atspalvius, kurie išties tinka. Jei moteris kasdien naudoja kosmetikos labai minimaliai ir savo spalvų tiesiog nežino, nėra „atradusi“, šią problemą šventės dieną išspręsti padės apsilankymas pas visažistą. Jei galimybių šventinį makiažą pasidaryti pas specialistą nėra, tuomet reikėtų vadovautis taisykle „mažiau yra daugiau“. Labai svarbu nepadauginti“, – kaip šventinį vakarą atrodyti išties pritrenkiančiai pataria O. Pikul-Jasaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lopas

lopas portretas
pajuodus ,susiraukšlėjus kaip kopūsto lapas -o vaidini grazuolę

O kas ta O.Pikul ?

O kas ta O.Pikul ? portretas
čia žmogaus vardas ar kokios katės?

GRIEŽTIS

GRIEŽTIS portretas
PIKE TU PIKE NEI GĖDOS NEI SARMATOS BJAURI KAIP ROPĖ O GRAŽIĄ VAIDINI FUUUUIIIII ŠLYKŠTYNĖĖĖĖ
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių