Quantcast

Radijo laidų vedėja Silvą Nida įkvėpė kūrybai

  • Teksto dydis:

Jau keletą metų triukšmingą sostinės gyvenimą iškeitusi į pajūrio ramybę – ZIP FM radijo laidų ir renginių vedėja Silva Rindzevičiūtė atsidavė pajūrio kerams ir, kartu su drauge Gabriele Kerpyte, pasinėrė į kūrybą – mezga pajūriu alsuojančius megztinius – „Salanida”.

„10 metų dirbau ZIP FM radijo stotyje, tačiau gimus mažyliams buvau priversta sulėtinti gyvenimo tempą ir padaryti pertrauką. Mano vyras klaipėdietis, todėl nusprendėme laikinai pagyventi prie jūros, kur nuostabios sąlygos auginti mažus vaikus”, – pasakoja Silva Rindzevičiūtė. „Gabrielė jau iki mums susipažįstant kūrė megztinius ir gilinosi į jų gamybos subtilybes. Mes daug bendravome, kalbėjome apie tai kas mums yra aprangos kokybė, patogumas, laisvė, stilius ir dievinamas pajūris. Ir štai – pristatome „Salanida”.

„Norime papasakoti apie paslaptingą vietą, kuri mus įkvepia. Tai – Nida. Arba kaip mes vadiname – „Salanida”. Čia gera pabėgti nuo skubančio pasaulio. Čia laikas sustoja, primindamas apie tai kas gyvenime svarbiausia. Taip gimė „Salanida” knitwear – šilčiausias jausmas, kuriuo norisi dalintis ir jaukiausias megztinis, kurio nesinori nusivilkti”, – taip „Salanida” kūrybos idėją pristato Gabrielė Kerpytė, baigusi mados verslo studijas Florenciijoje (Polimoda) ir Londone (Istituto Marangoni).

„Salanida” – rankų darbo megztiniai, gaminami nedideliais kiekiais, pagaminti iš kokybiškos ir prabangios alpakų vilnos, kuri pagal savo kokybę ir charakteristiką laikoma kokybiškiausia vilna po kašmyro. „Jei pavargote nuo storų, sunkių megztinių – alpakų vilna yra puiki alternatyva. Sakoma, kad alpakos vilna yra lengvesnė ir šiltesnė nei avies ir švelnesnė nei merino avių. Skiriame itin daug dėmesio ieškant pačių minkščiausių ir nekandančių siūlų. Tai laisvės ir jaukumo suteikiantys drabužiai šiuolaikiškai, drąsiai ir stilingai moteriai,” – pasakojo megztinių, įkvėptų Nidos gamtos ir jausmo būnant čia, kūrėjos.

Šiuo metu mados pasaulyje – megztinių pikas, todėl geras ir stilingas megztinis – šio sezono privalomas turėti daiktas. Naujausios „Salanida” megztinių kolekcijos gaminiai yra itin minkšti ir jaukūs. Kolekcijoje galima rasti šiuo metu itin madingus didesnio dydžio stiliaus megztinius su nerta detale, pliku pečiu megztukus su permatomo siūlo detalėmis, ilgus kardiganus švarkus bei stilingus kimono tipo paltus.

 

 

„Ilgai ieškojau minkšto, stilingo ir jaukaus megztinio, kurio nesinorėtų nusiimti. Paieškos užsitęsė ne vienerius metus, kol gimė pirmasis „Salanida” megztinis. Kuriame žmonėms, kurie vertina rankų darbą, natūralius kokybiškus siūlus ir kurie jaučiasi ypatingai nešiodami išskirtinius drabužius. „Salanida” megztiniai skirti ne tik vėjuotam rudeniui ar šaltai žiemai, bet puikiai tiks ir vėsiais vasaros vakarais”, – sako Gabrielė Kerpytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melnragė

Melnragė portretas
Šaunuolės moterys, kad kuria ir nesnaudžia.Sėkmės jums.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių