Quantcast

R. Kalinkinas apie išleistuvių įvaizdį: nepamirškite, kad šoksit visą naktį

  • Teksto dydis:

Artėjant vienoms gražiausių vasaros švenčių – abiturientų ir absolventų išleistuvėms – kiekvienam šios šventės dalyviui bent trumpam praskrieja mintis „ką rengtis?“. Ilgą suknelę, ar trumpą? Pirkti ar siūtis? Lietuvių dizainerių ar masinės gamybos? Dizaineris Robertas Kalikinas, kuriam išleistuvių metas paprastai būna itin užimtas, dalijasi savo įžvalgomis apie šią šventę.

– Ar egzistuoja „išleistuvių aprangos kodas“? Koks jis?

– Išleistuvėms dažniausiai stengiamasi rengtis kiek gražiau nei einant į draugų gimtadienio vakarelį. Šitoj vietoj suvokimas kaip rengtis skyla į kelias dalis. Vienas variantas – kukliai. Dažnai visą žiemą virš mūsų kabantis cepelinų spalvos dangus daro įtaką ir mūsų garderobui. Tamsių spalvų dažniausiai neišvengiame ir rinkdamiesi šventinį stilių.

Galima rengtis ir  labai įmantriai. Garbanotų, vingiuotų ir pūstų suknelių paradas, o kitaip – generalinė vestuvių repeticija be jaunikio.

Aukso viduriukas – drabužiai, atitinkantys jauną amžių bei progą. Lengvas, saikingas ir neišaukiantis stilius.

Taip pat nerašyta taisyklė yra dėvėti naują, dar nematytą drabužį, tai proga išsiskirti. Merginos beveik visais atvejais renkasi suknelę ir aukštakulnius (net jeigu jie bus avimi pirmą kartą gyvenime), o vaikinams tarsi privaloma balti marškiniai ir kostiumas. Arba bent jau švarkas.

– Išleistuvės - jaunimo šventė. Kaip tą pabrėžti?

– Svarbu nepasendinti nei savęs, nei šventės, jausti saiką. Išleistuvės traktuojamos kaip didelis žingsnis į suaugusiujų pasaulį. Kad ir kaip to norėtųsi, nepamirškite, kad į brandą žengiame nedideliais žingsneliais, o ne septynmyliais batais, todėl patarimas renkantis išleistuvių įvaizdį – nesistengti atrodyti vienmečiais su savo tėvais ir mokytojais. Prisiminkit, kad jaunesni ir gražesni vargiai ar kada bebūsit, nekompleksuokit ir švęskit gyvenimą.

Dažnai mamos, norėdamos savo vaikams tik gero, jų įvaizdį pakoreguoja pagal savo suvokimą. Todėl svarbu nepamiršti, kad šventės metu bus daug šokama ir šėlstama, o ne sėdima prie ilgo stalo nukloto sniego baltumo staltiesėmis. Todėl žemę šluojančios suknelės ir masyvios šukuosenos vakarėliui einant į pabaigą atrodys prastai. Jaunatviška suknelė, madingai sušukuoti plaukai ir saikingas makiažas – ingredientai, kurie po dešimties metų žiūrint nuotraukas nedarys gėdos.

– Kokios yra didžiausios klaidos renkantis šios šventės stilių?

– Tendencija, kuria dažnai klaidingai vadovaujamasi ruošiantis išleistuvėms – priblokšti klasės ar kurso draugus savo įvaizdžiu. Dažnai daroma klaidinga prielaida, kad į išleistuves reikia puoštis kaip į mini vestuvių pokylį. Pūstos suknelės ar šukuosenų šedevrai tikrai jus išskirs iš minios, bet greičiausiai papulsite į blogiausiai apsirengusių abiturienčių sąrašą ir, deja, būtent tokį pasirinkimą dažnai prisimins bendramoksliai – ir tikrai ne pačiame geriausiame kontekste.

Renkitės drabužiais, atitinkančiais amžių ir vis dar moksleivio ar studento statusą. Merginoms nereikia stengtis atrodyti vyresnėms ar seksualesnėms, tam dar turėsite begalę progų gyvenime. „Nelipkite per save“. Minimalizmą ir paprastumą vertinančios merginos blogai jausis su pernelyg puošniom suknelėm, o mokyklos divos nebus savimi sulindusios į mamos išrinktą klasikinį kostiumėlį.

Vaikinams svarbu pasirinkti kostiumą ar švarką pagal savo dydį. Dažnai „ant išaugimo“ perkami daiktai atrodo lyg maišai  ir primena dažniau tėčius nei žavius jaunus vyrus.

Dominuojantys įvaizdžiai ir jų klaidos? Superkukluoliai, prisiderinę prie vakarėlio vietos tapetų spalvos. Aptariant praūžusią šventę jų dažnai klausiama, „o tai ir tu ten buvai?“  Šie žmonės ir išleistuvių vakarui dažniausiai renkasi kamufliažo tipo drabužius. Pasistenkite, kad šiemet kamufliažas būtų bent jau ryškesnis ir pagaliau pasileiskit tuos ilgus plaukus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių