Quantcast

„Louis Vuitton“ vyrų meno direktoriumi taps V. Abloh

  • Teksto dydis:

Amerikiečių dizaineris ir didžėjus Virgilas Abloh (Verdžilas Ablou) perims „Louis Vuitton“ vyrų meno direktoriaus pareigas, pirmadienį pranešė kompanija.

Reperio Kanye West (Kanjės Vesto) ilgamečio kūrybos direktoriaus paskyrimas į prancūzų prestižinių mados namų meno direktoriaus postą rodo, kokią milžinišką įtaką šiuo metu madai daro gatvės stilius.

37 metų V. Abloh, buvęs architektas, sulaukęs pagyrų dėl savo drabužių ir aksesuarų prekės ženklo „Off-White“, džiugią naujieną savo 1,6 mln. „Instagram“ sekėjų pirmadienį pranešė pasidalijęs senoviškos „Louis Vuitton“ skrynios nuotrauka.

„Man garbė priimti „Louis Vuitton“ vyrų meno direktoriaus pareigas“, – sakoma pranešime, kurį paskelbė mados namai.

„Pagrindiniu įkvėpimu laikau mados namų paveldą ir kūrybinį vientisumą; kurdamas paraleles su dabartiniais laikais, remsiuosi jais abiem“, – pridūrė jis.

V. Abloh pareigas perims iš britų dizainerio Kimo Joneso (Kimo Džounso). Pirmąjį savo „Louis Vuitton“ madų šou jis surengs per Paryžiaus vyrų mados savaitę birželį, nurodė mados namai.

Jis žada sekti K. Joneso pėdomis; pastarasis dizaineris derino prabangius ir gatvės stiliaus prekių ženklus. Be to, buvęs „Louis Vuitton“ vyrų meno direktorius bendradarbiavo su garsiu Niujorko gatvės mados prekės ženklu „Supreme“.

V. Abloh, daugybės garsenybių – pradedant Kardashianų (Kardašianų) šeima ir baigiant meno pasaulio žvaigždžių – draugas, yra prisidėjęs prie vienų populiariausių sportinių batelių kūrimo.

Pranešama, kad sportinių batelių „Ten“, sukurtų bendradarbiaujant „Off-White“ ir „Nike“, pora kainuoja 2 tūkst. dolerių (1,6 tūkst. eurų), o jo sukurtas „Air Jordan 1“ modelis internetinėje parduotuvėje kainuoja apie 950 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių