Quantcast

Lietuvių batų aksesuarai: iš susitikimo žygiuosite tiesiai į vakarėlį

  • Teksto dydis:

Apie tai, kad mada iš masinės vis labiau virsta asmeninio stiliaus išraiška, kalbama jau ne vienerius metus, o pastaraisiais tai atsispindi ir verslo tendencijose.

Retas besistebi siūlymais įvairiomis detalėmis individualizuoti drabužius, o dvi lietuvės sugalvojo, kaip suasmeninti batus.

Vilnietė Jelena Balkūnaitė-Cyba – personalo valdymo specialistė, o jos draugė Liudmila Butina – architektė ir dizainerė.

„Mus vienija aistra ir pomėgis madai bei batams. Anksčiau pačios turėjome daug porų ir kolekcijų įvairiausių batų ir batelių, tačiau vis nešiodavome ir avėdavome pačius mėgstamiausius, patogiausius. Ypač gimus vaikams tas poreikis patogiai ir mėgstamai avalynei buvo didesnis. Su Liudmila pasidalinau mintimi, kad būtų visai smagu su tais pačiais batais atrodyti vis kitaip“, – sako avalynės aksesuarų kūrėja J. Balkūnaitė-Cyba.

„Abidvi domimės mada, ji irgi turi tam tikrą estetinį skonį, ji labiau man padeda ir aš jaučiuosi užtikrinta dėl to, kad ji žino tuos dalykus, kurių aš nežinau – pavyzdžiui, marketingas, reklama, kaip viskas turėtų būti iš teisinės pusės. Į daugumą klausimų, į kuriuos mes bandome atsakyti, atsako mano draugė Jelena, o aš atsakau už kūrybinę veiklą, tad mes esame kaip ir vienas plius vienas“, – džiaugiasi avalynės aksesuarų kūrėja L. Butina.

Dueto kūriniai – pačių rankų darbo įvairių spalvų ir medžiagų aksesuarai: kaspinėliai, sagtelės, liežuvėliai, kutai, kurie prie batų tvirtinami spaustukais, kabliukais arba raišteliais. Taip itin paprastai vieną batų porą galima transformuoti ir priderinti prie skirtingų stilių bei įvairiausių spalvų garderobo ar poreikių – vos pakeitus detales, avint tuos pačius batus iš oficialaus susitikimo galima žygiuoti tiesiai į vakarėlį.

Plačiau – žurnalistės Giedrės Baltrušytės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zzzzzzz

zzzzzzz portretas
o kur galima nusiprkti siu grozybiu saunuoles autores
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių