Quantcast

Lie­tu­viš­ka va­sa­ra jū­sų spin­to­je

Ar pri­si­me­na­te sa­vo vai­kys­tės va­sa­ras, kve­pian­čias sva­jo­nė­mis, neap­rė­pia­mo­mis ža­lio­mis pie­vo­mis, že­muo­gė­mis ir nuo­ty­kiais? Ar­gi ne­bū­tų nuo­sta­bu, jei kris­le­lį šios lie­tu­viš­kos va­sa­ros ga­lė­tu­mė­te lai­ky­ti sa­vo spin­to­je, o pri­rei­kus iš­trauk­ti ir pa­si­džiaug­ti? Iš tie­sų tai įma­no­ma – tie­siog įsi­leis­ki­te dau­giau et­ni­nių mo­ty­vų, lie­tu­viš­kų me­džia­gų ir va­sa­riš­kų or­na­men­tų į sa­vo gar­de­ro­bą.

Tautinės ma­dos per­las

Li­nas – tik­ras lie­tu­viš­kos ma­dos per­las. Ne vel­tui į Lie­tu­vą at­vy­kę už­sie­nie­čiai tie­siog graibs­ty­te graibs­to iš jo pa­ga­min­tus dra­bu­žius ir ak­se­sua­rus. Ši me­džia­ga itin ver­ti­na­ma dėl sa­vo na­tū­ra­lu­mo, tin­ka­mu­mo nuo aler­gi­jų ken­čian­tiems žmo­nėms. Va­sa­ra ir li­ni­niai dra­bu­žiai – tie­siog neišs­ki­ria­mas due­tas. Juk to­kie dra­bu­žiai nuo se­no ver­ti­na­mi dėl su­tei­kia­mos vė­sos ir gai­vos per karš­čius. Tad ir jū­sų va­sa­ros gar­de­ro­be pa­pras­čiau­siai pri­va­lo at­si­ras­ti bent vie­na li­ni­nė su­kne­lė. Pas­ta­ro­ji, ypač mo­der­nes­nio ir jums tin­ka­mo mo­de­lio, tik­rai pa­si­tar­naus ne tik lais­va­die­niams so­dy­bo­je, bet ir karš­toms die­noms mies­te. Tie­siog pri­de­rin­ki­te sti­lin­gus ak­se­sua­rus, pa­vyz­džiui, plau­kus ir vei­dą nuo sau­lės pui­kiai ap­sau­gan­čią skry­bė­lę, mėgs­ta­mas apy­ran­kes – ir net mo­der­nia­me did­mies­ty­je at­ro­dy­si­te ir šiuo­lai­kiš­ka, ir va­sa­riš­kai vė­ja­vai­kiš­ka.

Ver­ti­na­mos tra­di­ci­jos

Nuo­lat be­si­kei­čian­čia­me ma­dos pa­sau­ly­je vis dar itin ver­ti­na­mos tra­di­ci­jos – kū­rė­jų žvilgs­nis kryps­ta į et­ni­nius raš­tus, se­ną­sias kraš­to tra­di­ci­jas, gam­tą. Tik­rai ne­pra­šau­si­te pa­si­rin­ku­sios dra­bu­žius, iš­mar­gin­tus įvai­riais et­ni­niais or­na­men­tais. Kad neat­ro­dy­tu­mė­te per­ne­lyg mar­ga, vie­ną raš­tuo­tą dra­bu­žį, pa­vyz­džiui, pa­lai­di­nę, pri­de­rin­ki­te prie kiek ra­mes­nių viens­pal­vių dra­bu­žių. Pui­kus spren­di­mas, no­rint at­ro­dy­ti iš tie­sų va­sa­riš­kai ir lie­tu­viš­kai, – gam­tos or­na­men­tais pa­puoš­ta lais­vai krin­tan­ti su­kne­lė. Prie šio įvaiz­džio pui­kiai tiks leng­vai su­suk­ti ir tar­si vė­jo su­šu­kuo­ti plau­kai, ak­se­sua­rai su odos ar me­džio de­ta­lė­mis.

Pa­žiū­rė­ki­me į ryškiaspalvę gam­tą

Va­sa­ra – pa­ts tin­ka­miau­sias lai­kas iš­si­va­duo­ti iš nuo­bo­džių pilkš­vų, ru­dų ar juo­dų at­spal­vių. Pa­žiū­rė­ki­me į lie­tu­viš­ką gam­tą, va­sa­rą nu­si­da­žan­čią ryš­kiau­sio­mis spal­vo­mis, ir pa­si­sem­ki­me įkvė­pi­mo! Dan­gaus ar li­no žie­do mė­ly­nu­mo spal­va idea­liai tiks švie­siap­lau­kėms, pui­kiai at­skleis jų odos skais­tu­mą ir vei­do bruo­žus. Sod­ri Lie­tu­vos pie­vų ža­lu­ma jū­sų ap­ran­gai su­teiks gy­vu­mo, jau­nat­viš­ku­mo, be to, pui­kiai de­rės prie švie­sių, kre­mi­nių at­spal­vių. Tam­ses­nio gy­mio mer­gi­nos ir mo­te­rys pui­kiai at­ro­dys į sa­vo ap­ran­gą įtrau­ku­sios aguo­nų rau­do­nu­mo ar pie­nių gels­vu­mo dra­bu­žių ir ak­se­sua­rų. Jei ne­drįs­ta­te ar dėl so­li­džių pa­rei­gų ne­ga­li­te kas­dien reng­tis ryš­kias­pal­viais dra­bu­žiais, pa­si­rin­ki­te bent jau spal­vin­ges­nius ak­se­sua­rus – pa­vyz­džiui, ran­ki­nę ar dir­že­lį, nes va­sa­ra, ku­riai praė­jus, į mū­sų spin­tas vėl ne­ju­čia grįš nuo­bo­džios, pri­ge­sin­tos spal­vos, pra­bė­ga la­bai grei­tai.


Šiame straipsnyje: vasarastiliusmadasuknelė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai nuostabu

Labai nuostabu portretas
kai "vasara tavo spintoje".Bet gi sunku nuolat kažką su kažkuo derinti?Viskas ant smegenų...Čia jums ne juoda suknelė ar pilki- rusvi pasteliniai tonai kuriuos užsimeti ir pirmyn
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių