Quantcast

Kas atsitiks veido odai, jei miegosite su makiažu?

  • Teksto dydis:

Makiažą, siekdamos paslėpti įvairius odos trūkumus, naudoja beveik visos moterys. Tačiau kai kurios iš jų rečiau ar dažniau eina miegoti nenusivaliusios makiažo. Dermatovenerologė Natalija Jasaitienė įspėja, kad nenuvalytas makiažas ne tik sukelia uždegimus, bet ir sendina odą.

Jei moteris eina miegoti nenusivaliusi makiažo, pirmiausia pasireikš matomos pasekmės – bėrimai. Juos sukelia atsiradęs uždegimas. Maskuodamos atsiradusius bėrimus moterys tik dar labiau intensyvina uždegimą ir taip sukuriamas užburtas ratas.

Prieš miegą privaloma nusivalyti net tik veido pudrą, bet ir akių makiažą. Pasak dermatovenerologės, bet koks makiažas – akių šešėliai, tušas ar veido pudra – turi savybę pritraukti bakterijas, kurios lemia odos maitinimo ir kraujotakos suprastėjimą bei uždegimų atsiradimą. Nenuvalytas akių makiažas gali sukelti akių infekciją, pavyzdžiui, miežį, o veido pudra neleidžia odai kvėpuoti ir ją sendina.

Miegojimas nenusivalius makiažo taip pat skatina raukšlių formavimąsi. Dermatovenerologės N. Jasaitienės teigimu, makiažas labai išsausina odą. Kadangi odos regeneracijos procesai vyksta naktį, miegant su makiažu daromas neigiamas poveikis odos regeneracinėms savybės.

Norėdama parodyti, kas nutinka odai, jei miegate su makiažu, laidos „Klauskite daktaro“ kūrybinė komanda surado savanorę, kuri sutiko savaitę miegoti su makiažu.

Apie eksperimento rezultatus – laidos „Klauskite daktaro“ įraše.


Šiame straipsnyje: makiažasodaodos priežiūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

vartotojas

vartotojas portretas
moterys nenaudokit tos chemijos, zinau sakys yra ekologisku kremu ar makiazu, bet jei ju valgyti negalima, tai turbut nelabai sveika :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių